A Portótól sem ijed meg az Anfielden győztes hazai együttes

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 15:35
A 2005-ben végső győztes Liverpool FC-t a legutóbbi fordulóban idegenben felülmúló Olympique Marseille szerdán este az FC Porto ellen akarja folytatni kiváló szereplését a Bajnokok Ligájában, Eric Gerets vezetőedző szerint csak az lehet a cél, hogy újabb sikerrel öt pontosra növelje előnyét. A korábbi kiváló belga védő ugyan elismeri a portugál gárda tudását, de állítja, ijedtségről szó sem lehet.
Djibrl Cissé lehet a hazaiak kulcsembere
Djibrl Cissé lehet a hazaiak kulcsembere
Djibrl Cissé lehet a hazaiak kulcsembere
Djibrl Cissé lehet a hazaiak kulcsembere

„Európa egyik legjobb csapatával találkozunk, tiszteljük őket, de nem félünk. A csapat lelkesedésén sokat javított a Liverpool elleni győzelem, mert most már elhisszük, még a Bajnokok Ligájában is okozhatunk meglepetést” – mondta Gerets.

A francia kikötőváros népszerű csapata eddig száz százalékos az A csoportban, pedig a sorsolás után sokan azt várták, hogy a Liverpool és a 2004-ben BL-győztes FC Porto lesz a kvartett két legerősebb tizenegye. A portugálok négy, míg az angolok egy ponttal állnak a második játéknap után.

„Nehéz dolgot jelent majd a győzelem megszerzése, de időnként a nehéz feladatokat is meg lehet oldani. Jól ismerjük a Porto játékstílusát, mindenre rányomja bélyegét a futballisták technikai képzettsége, gyorsasága és remek védekezése. Ráadásul olyan egyéniségek erősítik a csapatot, mint Ricardo Quaresma, aki egymaga képes a mérkőzések eldöntésére. De lesznek lehetőségeink és az a legfontosabb, hogy ne veszítsünk” – szögezte le a marseille-iek belga vezetőedzője.


Eric Gerets kollégája, Jesualdo Ferreira tudja, nehéz feladat vár csapatára a fanatikus marseille-i közönség előtt, de a várható forró hangulat miatt sem módosítja együtessének taktikáját.

„Lehet, hogy némileg módosul az alaptaktikánk, de nagy részt ugyanaz lesz, mint máskor. Hasonlóan játszunk majd, mint a Besiktas ellen, vagyis a három középpályás előtt RicardoQuaresma és Tarik Szektui támogatja majd egyetlen támadónkat, Lisandro Lopezt” – jelentette ki a szakember.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik