Égett a Liverpool, a Marseille győzni tudott az Anfield Roadon

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 22:56
Úgy tűnik, a Liverpool képtelen legyőzni a Marseille-t. A Bajnokok Ligája 2005. évi győztese harmadszor találkozott az OM-mel az európai kupaporondon, és másodszor kapott ki – ezúttal 1-0-ra az Anfielden. A győztes gólt Mathieu Valbuena szerezte a 77. percben. A francia együttes – amelynek élén most mutatkozott be Eric Gerets vezetőedző – immár hét mérkőzés óta veretlen angol csapatok ellen, és nyolc meccs után először tudott győzni idegenben. Az FC Porto Ricardo Quaresma 92. percben szerzett találatával nyert Isztambulban a Besiktas ellen. A csoportban a Marseille áll az élen.
Mohamed Sissoko (balra) a gólszerző Mathieu Valbuenától próbálja elvenni a labdát
REUTERS/Phil Noble
Mohamed Sissoko (balra) a gólszerző Mathieu Valbuenától próbálja elvenni a labdát
Mohamed Sissoko (balra) a gólszerző Mathieu Valbuenától próbálja elvenni a labdát
REUTERS/Phil Noble
Mohamed Sissoko (balra) a gólszerző Mathieu Valbuenától próbálja elvenni a labdát

LIVERPOOL–MARSEILLE
A Liverpool az első fordulóban Portóban kiharcolt döntetlenje után a Marseille-t fogadta az Anfield Roadon, annak reményében, hogy hazai közönsége előtt begyűjtse a három pontot. A franciák jól kezdték a sorozatot, hiszen hazai környezetben 2–0-ra legyőzték a Besiktast, így nagy önbizalommal várták az összecsapást.

Az első félidőben gyűrték, gyömöszölték egymást a csapatok, de egyikkőjüknek sem sikerült a kapuba találniuk. Pedig a Liverpool kifejezetten jó statisztikát tudhatott magáénak a francia együttesek ellen, utóbbi kilenc hazai mérkőzéséből nyolcat megnyert ellenük, igaz, a fennmaradó egy döntetlent éppen a Marseille tudta kicsikarni Angliában.

A második játékrészben a vendégek továbbra is bátran játszottak, különösen Boudewijn Zenden tűnt agilisnak, aki éppen a Liverpooltól érkezett a Marseille-hez a nyáron. Aztán a 70. percben az egykori nagy kedvenc, Djribril Cissé is beszállt a vendégeknél. A csatár becserélése jelezte, hogy Albert Emon vezetőedző nem mondott le a győzelem megszerzéséről.

A bátor taktika a 77. percben meg is hozta gyümölcsét, a középpályás Mathieu Valbuena szerzett gólt a tudatosan játszó vendégcsapat számára. Hirtelen nagy bajba került az előző szezon BL-döntőse, amely hiába rohamozott az utolsó percekben gólt nem tudott elérni, így óriási meglepetésre a bajnokságban bukdácsoló OM győztesen távozott az Anfield Roadról.

BESIKTAS–PORTO
Isztambulban próbált javítani a Besiktas, amely az utóbbi hat hazai Bajnokok Ligája mérkőzésből négyen nem tudott a kapuba találni. Egyetlen egyszer tudott csak a török csapat nyerni portugál riválissal szemben, viszont az éppen a legutóbb, a 2005-2006-os szezonban sikerült a Vitoria Guimares 3–1-es legyőzésével az UEFA-kupában.

A csoport másik találkozójához hasonlóan az Inönü Stadionban sem esett gól az első félidőben, és ha csak a statisztikai adatokat tekintjük a Porto nem sok jóra számíthatott, legutóbbi tizenegy idegenbeli BL-mérkőzéséből ugyanis hetet elveszített.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de sokáig úgy tűnt, egyik csapat sem lesz képes betalálni.

Aztán a hosszabbítás perceiben jött a feketeleves a törökök számára, miközben a portugálok a mennybe mentek. A 92. percben ugyanis Ricardo Quaresma megszerezte a győztes gólt a vendégek számára.

A Porto a három ponttal tapad a meglepetésre hat ponttal az A-csoport élén álló Olympique Marseillé-re, míg a Liverpool a vereséggel némileg nehéz helyzetbe került, két forduló után mindössze egyetlen pontot gyűjtött.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL MARSEILLE
25 Reina 30 Mendanda
3 Finnan 24 Bonnart
4 Hyppiä 4 J. Rodriguez
23 Carragher 32 Givet
12 Fábio Aurélio 3 Taiwo
11 Benayoun 19 Cana
22 Sissoko 7 Cheyrou
8 Gerrard 28 Valbuena
33 Leto 6 Ziani
9. F. Torres 10 Zenden
15 Crouch 11 Niang
Vezetőedző: Vezetőedző:
Rafa Benitez Eric Gerets

Gólszerző(k): Valbuena (77.)
Cserék: Leto helyett Riise (52.), Fábio Aurélio helyett Voronin (70.), Crouch helyett Kuyt (75.), ill. Niang helyett D. Cissé (70.), Valbuena helyett Oruma (84.), Zenden helyett Arrache (88.)
Sárga lap: Gerrard (20.), Sissoko (52.), Carragher (63.)


A KEZDŐCSAPATOK:
BESIKTAS PORTO
84 Hakan Arikan 1 Helton
2 S. Kurtulus 12 Bosingwa
5 G. Zan 4 Sztjepanov
58 I. Toraman 2 B. Alves
19 I. Üzülmez 13 Fucile
21 S. Özkan 8 Lucho González
18 E. Cissé 6 P. Assuncao
14 Tello 16 Raul Meireles
10 Delgado 7 Quaresma
13 Bobo 9 Lisandro López
55 I. Akin 17 Sekciui
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ertugrul Saglam Jesualdo Ferreira

Gólszerző(k): Quaresma (92.)
Cserék: Bobo helyett Márcio Nobre (27.), I. Akin helyett Higuaín (67.), S. Kurtulus helyett Ali Tandogan (72.), ill. Sekciui helyett Cech (66.), Lisandro López helyett Adriano (75.), Raul Meireles helyett Leandro Lima (88.)
Sárga lap: Márcio Nobre (57.), Ali Tandogan (86.), ill. Lucho González (45.), B. Alves (67.)

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Olympique Marseille 2 2 0 0 3-0 +3 6
2. FC Porto 2 1 1 0 2-1 +1 4
3. Liverpool 2 0 1 1 1-2 -1 1
4. Besiktas 2 0 0 2 0-3 -3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik