Sir Alex Ferguson örül annak, hogy feljavult idegenben az MU

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 10:57
Sir Alex Ferguson vezetőedző elégedetten nyugtázta, hogy a korábbi évekre jellemző gyenge idegenbeli játék után a Manchester United végre az Old Traffordtól távol is jó teljesítményt nyújtott a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A skót tréner úgy véli, játékosai erőt és önbizalmat meríthetnek a lisszaboni produkcióból, és ez hosszú távon is érezteti majd hatását.
Manchesteri gólöröm Lisszabonban
Reuters/Marcos Bogra
Manchesteri gólöröm Lisszabonban
Manchesteri gólöröm Lisszabonban
Reuters/Marcos Bogra
Manchesteri gólöröm Lisszabonban

„Jó esténk volt – kezdte értékelését Ferguson, majd így folytatta: - Megadja az alaphangot, hogy a legutóbbi szezonhoz hasonlóan ismét győzelemmel kezdtünk idegenben. Mindig nagy jelentőséggel bír az eredményes kezdés. A győzelem növelheti játékosaim önbizalmát, mert korábban évek teltek el úgy, hogy nem nyertünk idegenben Európában.

Ferguson együttese a 2006-2007-es szezonban az elődöntőig menetelt a BL-ben, de a Benfica és a Lille elen aratott idegenbeli 1-0-s siker mellett négy vereséget (Köbenhavn 0-1, Celtic 0-1, AS Roma 1-2, AC Milan 0-3) is elkönyvelhetett amellett, hogy az Old Traffordon száz százalékos mérleggel bírt.

Az 1999-es Bajnokok Ligája-diadal után a Manchester United elsősorban az idegenbeli rossz teljesítményeknek „köszönhetően” nem tudott a végső siker közelébe jutni, de a tréner szerint a legutóbbi idényben már időnként javulás volt tapasztalható.

„Némileg megváltoztattuk a terndet, helyenként már úgy játszottunk, mint nyolc-kilenc évvel ezelőtt, amikor idegenben is állandó veszélyt jelentettünk ellenfeleinkre. A Sporting ellen taktikailag is nagyszerűek voltunk. A második félidőre még fel is javultunk, az ellenfélnek ugyan voltak lehetőségei, de nem tudta igazán feltörni a védekezésünket. Ez a tervünk egyik legfontosabb része volt” – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

A Sporting-MU találkozó sorsa a 62. percben dőlt el, amikor Wes Brown jobb oldali beadását a lisszaboniak korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo fejelte a kapuba. A klasszis találatát a portugál szurkolók egy része is megtapsolta…

"Ez ritkaság a mai futballban, de hellyel-közzel érthető, hiszen a hazai csapat egyik korábbi játékosa volt eredményes. Örülök annak, hogy Cristiano végre ebben a szezonban is letette névjegyét. Eltiltása kissé visszavetette, de biztos vagyok abban, hogy most már ismét régi fényében csillog majd” – mondta a skót szakvezető.

A SPORTING LISBOA-MANCHESTER UNITED TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA


SPORTING MANCHESTER UNITED
34 Sztojkovics 1 Van der Sar
78 Abel 6 Brown
13 Tonel 5 R. Ferdinand
4 Anderson Polga 15 Vidics
8 Ronny 3 Evra
24 Miguel Veloso 7 Cristiano Ronaldo
7 Izmajlov 16 Carrick
28 Joao Moutinho 18 Scholes
30 Romagnoli 17 Nani
20 Yannick 11 Giggs
31 Liedson 10 Rooney
Vezetőedző: Vezetőedző:
Paulo Bento Sir Alex Ferguson

Gólszerző(k): Cristiano Ronaldo (62.)
Cserék: Izmajlov helyett Vukcsevics (58.), Romagnoli helyett Purovics (68.), Ronny helyett Peirerinha (72.), ill. Rooney helyett Saha (72.), Giggs helyett Anderson (76.), Cristiano Ronaldo helyett Tévez (87.)
Sárga lap: Romagnoli (16.), ill. Nani (38.), Van der Sar (82.)

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA


ROMA DINAMO KIJEV
32 Doni 1 Sovkovszkij
77 Cassetti 81 Markovics
5 Mexés 2 Fedorov
4 Juan 32 Gavrancsics
22 Tonetto 30 el-Kaduri
16 De Rossi 20 Huszev
8 Aquilani 17 Mihalik
11 Taddei 37 Yussuf
20 Perrotta 11 Michael
30 Mancini 10 Bangoura
10 Totti 16 Sackih
Vezetőedző: Vezetőedző:
Luciano Spalletti Anatolij Demjanenko

Gólszerző(k): Perrotta (9.), Totti (70.)
Cserék: Mancini helyett Giuly (61.), Juan helyett Ferrari (82.), Aquilani helyett D. Pizarro (83.) ill. Bangoura helyett Diogo Rincón (46.), Huszev helyett Correa (71.)
Sárga lap: Tonetto (65.), ill. Yussuf (29.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik