Tőzsér Dánieléknek otthon kellene ledolgozniuk a kétgólos hátrányt

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 10:56
Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athén hatalmas feladat előtt áll, hiszen hazai pályán kétgólos hátrányból kellene kiharcolnia a továbbjutást a Sevilla ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, a visszavágón. Pokolian nehét dolga lesz az olasz Laziónak is Bukarestben, 1-1-s első meccs után kellene a következő körbe lépnie.
Tózsér Dánieléknek (felül) hazai pályán is bravúrra van szükségük
Tózsér Dánieléknek (felül) hazai pályán is bravúrra van szükségük
Tózsér Dánieléknek (felül) hazai pályán is bravúrra van szükségük
Tózsér Dánieléknek (felül) hazai pályán is bravúrra van szükségük

Magyar szempontból a keddi Bajnokok Ligája selejtezők közül az AEK Athén-Sevilla összecsapás lesz a legfontosabb, hiszen a görög együttesben pályára léphet az idei UEFA-kupa-győztes ellen Tőzsér Dániel is.

A magyar középpályás az első mérkőzésen Spanyolországban csupán néhány percnyi lehetőséget kapott, és azon a mérkőzésen vereséget is szenvedett együttese, hiszen 2-0-ra kikapott az AEK idegenben.

A papírforma mindenképpen a vendégek mellett szól, azonban a sevillaiak háza táján is akadnak gondok. A szombati Getafe ellen 4-1-re megnyert bajnoki nyitányon ugyanis Antonio Puerta a találkozón rosszul lett, és utólag kiderült, hogy szívrohamot kapott. A védőt újra kellett éleszteni, állapota azóta is kritikus és kórházban van.

A spanyol gárda védelmét továbbá Daniel Alves makacssága is gyengítheti, hiszen a híresztelések szerint a brazil bekk nem hajlandó pályára lépni a visszavágón, ugyanis továbbra is abban reménykedik, hogy egy európai elitklubhoz igazolhat. Viszont ha vállalja a szereplést és játszik, akkor ősszel már más csapat nem nevezheti őt európai kupamérkőzésre. A válogatott védő azonban tagadja ezeket az állításokat.

A spanyoloknak nem ez lesz az egyetlen megmérettetésük a héten, hiszen pénteken a Milan ellen lépnek pályára az Európai Szuperkupa döntőjében.

Borzasztóan nehéz feladat vár a Lazio csapatára, hiszen Romániában kellene kiharcolniuk a továbbjutást, ráadásul úgy, hogy a 0-0-s döntetlen is a Dinamo Bucuresti sikerét jelentené.

Az első találkozón a bukarestiek a Stadio Olimpicóban értek el 1-1-es döntetlent, és most fogadkoznak, hogy a második meccsen is meglepetést okoznak.

A vendégek ráadásul néhány kulcsjátékosuk nélkül lépnek pályára, hiszen Stefano Mauri, Sebastiano Siviglia és Modibo Diakhite sérüléssel bajlódik, míg Valon Behramit illetve Massimo Mutarellit az első mérkőzésen kiállították.

A találkozóra a helyi biztonságiak is nagy erőkkel készülnek, hiszen a római mérkőzés után a szurkolói összetűzésekben több vendégdrukker is megsérült: hat embert kórházba kellett szállítani, egyiküket szúrt sebbel bent is tartották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik