Dirk Kuyt a Manchester Uniteddel játszana az athéni döntőben

Vágólapra másolva!
2007.05.02. 10:44
A mindent eldöntő, utolsó 11-est higgadtan értékesítő Dirk Kuyt azt szeretné, ha szerdán este a Manchester United jutna be a Bajnokok Ligája athéni döntőjébe, így május 23-án az angol labdarúgás két képviselője csapna össze a végső sikerért. A holland támadó kiemelte: a Liverpool FC a Chelsea búcsúztatásával bizonyította, két mérkőzésen még a világ legjobb csapatait is felül tudja múlni, s a játékosok szeretnék megmutatni, hogy ezt a bravúrt egy találkozón is képesek végrehajtani.
Két év után játszhat ismét BL-döntőt a Liverpool
Reuters
Két év után játszhat ismét BL-döntőt a Liverpool
Két év után játszhat ismét BL-döntőt a Liverpool
Reuters
Két év után játszhat ismét BL-döntőt a Liverpool

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Kuyt egyébként már a hosszabbításban hős lehetett volna, a 100. percben a hálóba talált, de Manuel Mejuto Gonzalez játékvezető les miatt érvénytelenítette gólját.

„Úgy érzem, megérdemelten győztünk kilencven perc és a hosszabbítás alapján. Nagyon erősek voltuk, s hatalmas élményt jelentett amikor azt láttam, hogy gólt ért az utolsó tizenegyes” – mondta a tavaly nyáron a Feyenoordtól érkezett futballista.

A Liverpool FC az első félidőben egy cseles szabadrúgás-kombináció után, Daniel Agger lövésével dolgozták le a Stamford Brisge-en összeszedett hátrányt, s később is többször veszélyezették Petr Cech kapuját.

A Chelsea játékán érződött Ricardo Carvalho, Michael Ballack és Andrij Sevcsenko hiánya, így a BL-ben a „kékek” ismét elbuktak az utolsó előtti akadályon.

FOTÓGALÉRIA

„Fantasztikus dolog, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ennél nincs fontosabb klubmérkőzés Európában, s csodálatos érzés, hogy első angliai szezonomban máris ilyen sikert érhettem el – folytatta Kuyt.

„Ilyen estékért érdemes a Liverpoolhoz hasonló klubokba igazolni. Szurkolóinkért is küzdöttünk, hiszen fantasztikusan támogattak bennünket az eddig vezető úton. Tönn igen erős csapatot búcsúztattunk a döntőig: a Barcelonát, a PSV Eindhovent és a Chelsea-t.”

„A döntőt is meg akarjuk nyerni, ha már eljutottunk idáig. Két mérkőzés alapján bárkit legyőzünk, most azonban egy találkozón kell bizonyítanunk ” – tette hozzá.

A Liverpool FC szerdán este már páholyból figyelheti az AC Milan és a Manchester United visszavágóját, s a holland klasszis elárulta, melyik csapat sikeréért „szorít”.

„Nagyszerű a két együttes, kiváló klub az AC Milan és a Manchester United. Történelmi jelentőségű lenne, ha a Premiership két csapata játszana a döntőben” – szögezte le Dirk Kuyt.

EMLÉKEZTETŐ


A KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL CHELSEA
Reina Cech
Finnan Paulo Ferreira
Carragher Essien
Agger Terry
Zenden A. Cole
Gerrard Makelele
Pennant Lampard
Mascherano Mikel
Riise J. Cole
Crouch Drogba
Kuyt Kalou
Menedzser: Menedzser:
Rafael Benitez José Mourinho

Gólszerző: Agger (22.)
Csere: Pennant helyett Alonso (78.), Crouch helyett Bellamy (106.), Mascherano helyett Fowler (118.) ill. Joe Cole helyett Robben (98.), Kalou helyett Wright-Phillips (107.), Makelele helyett Geremi (118.)
Sárga lap: Agger (62.) ill. A. Cole (28.), Zenden (109.)
  • TOVÁBBJUTOTT A LIVERPOOL 1-1-ES ÖSSZESÍTÉSSEL, TIZENEGYESEKKEL
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik