A nagy előny sem altatja el Benítezt, óvatosságra inti játékosait

Vágólapra másolva!
2007.04.11. 14:57
A szakértők és a szurkolók biztosak abban, hogy a 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC idén is bejut a legjobb négy közé, de a gárda spanyol vezetőedzője, Rafa Bentíz a 3-0-s előny ellenére is óvatosságra inti játékosait. Szerinte egy gyors góllal felcsillanhat az esély a PSV Eindhoven előtt, így tökéletes összpontosítást kér együttesétől.
Steven Gerrard ismét kulcsember lehet
Reuters
Steven Gerrard ismét kulcsember lehet
Steven Gerrard ismét kulcsember lehet
Reuters
Steven Gerrard ismét kulcsember lehet

„Már láthattunk olyan mérkőzést, amelyen 0-3 után is feltámadt egy csapata. Mi is azt tettük a 2005-ös döntőn Isztambulban” – ismételte meg a múlt heti hollandiai összcesapást követő nyilatkozatát Benítez.

A kiváló spanyol tréner szerint nehéz mérkőzés vár a Liverpool FC-re.

„Ilyenkor hajlamos arra egy csapat, hogy befejezettnek tekintse a párharcot, s ne küzdjön. Éppen ezért kértem játékosaimtól, hogy legyenek óvatosal. Ha az ellenfél gyorsan gólt szerez, akkor lendületbe jöhet, s nagy gondokat okozhat számunkra” – mondta Benítez.

A Vörösök szakmai főnöke szerint ugyanazzal a hozzáállással kell kezdeniek a PSV ellen, mint a legutóbbi körben. Akkor a barcelonai 2-1-es diadalt követően a Liverpool szinte „nekiesett” a címvédőnek, igaz végül balszerencsés, 1-0-s vereséget szenvedett.

„Győzelemért kell küzdenünk, nem gondolhatunk arra, hogy már a döntetlen is elegendő lesz a továbbjutáshoz. Remélem, hogy bejutunk a legjobb négy közé” – jelentette ki Benítez.
A PSV Eindhoven március 11-ig remek formának örvendett, de akkor sérülés miatt kidőlt a védelem oszlopa, s Alex távollétében a gárda kellemetlen vereségeket szenvedett, legutóbbi hat találkozóját nem tudta megnyerni.

„Az még nagyobb csalódást jelentett, hogy bizonyos mérkőzéseken a szervezetlenséget láttam csapatomon” – mondta Ronald Koeman vezetőedző, aki a Liverpool FC elleni BL-negyeddöntőt lefutottnak tekinti, a 0-3 mellett még az is sújtja csapatát, hogy több kulcsember sérülés miatt nem futballozhat az Anfielden.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ


LIVERPOOL FC-PSV EINDHOVEN
Helyszín: Liverpool (Anfield), szerda 20:45 ó
Játékvezető: Roberto Rosati (olasz)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL FC PSV Eindhoven
25 Reina 1 Gomes
3 Finnan 22 Fehér
23 Carragher 14 Da Costa
5 Agger 6 Simons
6 Riise 23 Salcido
16 Pennant 15 Culina
20 Mascherano 8 Cocu
8 Gerrard 7 Väyrynen
11 Mark Gonzalez 28 Szun Hsziang
14 Xabi Alonso 10 A. Koné
15 Crouch 17 Farfán
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik