Kiesik az új angol bajnok a BL-ből?

GALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCSGALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2005.05.02. 20:43
Címkék
Öröm nézni, hogy megjött Steven Gerrard hangja, illetve az étvágya. A liverpooli csapatkapitány néhány hete, valamikor a Leverkusen elleni BL-nyolcaddöntő környékén azt találta mondani, hogy klubjának jelenlegi állapotában nincs sansza a legrangosabb európai kupa megnyerésére. Ki is vívta ezzel az ambiciózusabb futballistákra áhítozó Rafa Benítez vezetőedző haragját. A Juventus kiejtése után vélhetően módosult Gerrard véleménye, most pedig már szemlátomást ő a legbuzgóbb nyilatkozó az egész keretben, ha a BL fináléja kerül szóba. Érthető, hiszen a múlt heti 0-0 biztató kezdet, noha favorittá persze nem teszi a "vörösöket".
Lelkesedni annál inkább lehet a Chelsea elleni visszavágó kapcsán. "Ez életem legfontosabb mérkőzése. Ha pedig a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében képviselhetném, az alighanem életem legszebb napja lenne - kezdte Gerrard, majd szemrebbenés nélkül a következőképpen folytatta: - A sorozat kezdetekor esélytelenek voltunk, a legtöbben azt várták, hogy már a csoportkört sem éljük túl. Meglepetést szereztünk azzal, hogy idáig eljutottunk, de nem azért vagyunk itt, hogy meglegyen a kellő létszám. Mindenki tudja, hogy az a hatalmas távolság a bajnoki tabellán nagyobb, mint a valós tudásbeli különbség. Arról van csak szó, hogy mi egyelőre nem vagyunk képesek elég egyenletes produkcióra. Úgyhogy egy ilyen párharcban bármi előfordulhat. Szerintem némelyek nem értékelik kellőképpen a Stamford Bridge-en elért döntetlenünket. Mi azonban előre elfogadtuk volna ezt az eredményt. Sőt, úgy is mondhatjuk, ha valaki az évad elején felajánlja azt a szituációt, hogy otthon meg kell vernünk a Chelsea-t a BL döntőjébe kerüléshez, nem utasítottuk volna el" - fejtegette Gerrard.

Fôképp Steven Gerrard akadályozhatja meg, hogy Mourinho ismét bejusson csapatával a BL-döntôbe
Fôképp Steven Gerrard akadályozhatja meg, hogy Mourinho ismét bejusson csapatával a BL-döntôbe
Fôképp Steven Gerrard akadályozhatja meg, hogy Mourinho ismét bejusson csapatával a BL-döntôbe
Londoni részről nem derült ki, mi lett volna a válasz egy hasonló ajánlatra, de a fantáziálásnál sokkal érdekesebb, mit mond José Mourinho talán két legfontosabb mezőnyjátékosa, John Terry és Frank Lampard. (S ha már Mourinhónál tartunk: Ernst Happel és Ottmar Hitzfeld után ő lehet a harmadik tréner a futballtörténelemben, aki két együttessel elhódítja a BEK/BL trófeáját. S az első, aki ezt egymás utáni két évben teszi. Nem mintha e rekord eshetősége nélkül ne lenne eléggé motivált…)

"A szakvezetőnk és néhány társunk részese volt már nagy győzelmeknek, de vagyunk néhányan, akik még nem, úgyhogy félsikerrel nem fogunk megelégedni. Meg tudjuk verni a Liverpoolt az Anfield Roadon" - jelentette ki Lampard.

"Hosszú volt a menetelés idáig, elismerem. De higgyenek nekem, ha kilépünk a gyepre, és meglátjuk a szurkolókat, a fáradtság el fog tűnni. Óriási este lesz, remek mérkőzéssel. Legutóbb éppen itt buktunk el - az egyike volt a legrosszabb élményeknek, amelyek valaha értek. Nem akarom még egyszer megtapasztalni. Az eddigiek során elbúcsúztattuk a Barcelonát és a Bayern Münchent, vagyis megmutattuk, hogy a legnagyobbakkal vagyunk egy szinten. Azt hiszem, már mindenhol tisztelnek bennünket. Rajtunk a sor, hogy messzebb jussunk, mint tavaly" - hangoztatta Terry.


Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
LIVERPOOL-CHELSEA
Az első mérkőzésen: 0-0
Liverpool, 20.45 (tv: Viasat3, Sat1)
V: Michel (szlovák)
A várható kezdőcsapatok:
LIVERPOOL: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré - Luis Garcia, Hamann, Gerrard, Biscan, Riise - Baros
CHELSEA: Cech - Johnson, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - J. Cole, Makelele, Lampard, Tiago - Drogba, Gudjohnsen

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

---- & ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik