A Honvéd olimpiai ezüstérmes versenyzője eddig négyszer diadalmaskodott a Gyulai Memorialon. Idei ellenfelei között lesz a 2015-ös világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, 130 kilós lengyel Piotr Malachowski (4. a számítógépes rangsorban), aki olimpián kétszer volt második. Egyéni csúcsa 71.84 méter, ami jobb, mint a szintén résztvevő, vb-címvédő litván Andrius Gudziusé (1. – 69.21 m). A 145 kilós svéd Daniel Stahl (2.), a tavalyi vb ezüstérmese mellett a legsúlyosabb atléta, a londoni vb-n harmadik, 159 kilós amerikai Mason Finley lesz – derül ki a szervezők hétfői hírleveléből.

A belga Philip Milanov (5.) Eb- és vb-ezüstérmesként, universiade-győztesként érkezik Fehérvárra. A számítógépes világranglista 3. helyezettje, a tavalyi vb negyedik helyezettje, a jamaicai Fedrick Dacres szintén eljön, akárcsak az Eb- és vb-harmadik lengyel Robert Urbanek.

Kővágó Zoltán mellett még két magyarnak szurkolhatnak a nézők: a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert és az idei dobó Európa-kupán harmadik Huszák János mérettetheti meg magát a legjobbak között.

A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron.