Atlétikai vb: Bajiék jó helyen foglaltak szállást Londonban

VINCZE SZABOLCS (LONDON)VINCZE SZABOLCS (LONDON)
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 23:13
Baji Balázs szerint az okos szállásválasztás is segített neki abban, hogy döntőbe jutott 110 m gátfutásban a londoni atlétikai vb-n.

– Nem látszott feszültnek a rajtnál.
– Sokkal izgatottabb voltam, mint délelőtt, de felvillanyozottabb is – válaszolta Baji Balázs a döntőbe jutás után. – Jól döntöttünk, hogy itt foglaltunk a környéken szállást, ami egyébként az edzőm ötlete volt. Sokat segített abban, hogy ilyen magabiztosan és felszabadultan tudtam versenyezni, a többiek már indulhattak vissza, ahogy megérkeztek, de én tudtam pihenni.– Nem látszott feszültnek a rajtnál.
– Sokkal izgatottabb voltam, mint délelőtt, de felvillanyozottabb is – válaszolta Baji Balázs a döntőbe jutás után. – Jól döntöttünk, hogy itt foglaltunk a környéken szállást, ami egyébként az edzőm ötlete volt. Sokat segített abban, hogy ilyen magabiztosan és felszabadultan tudtam versenyezni, a többiek már indulhattak vissza, ahogy megérkeztek, de én tudtam pihenni.

– Elégedett a futásával?
– Már ott kezdődött, hogy nagyon jól sikerült a rajtom, olyan embereket hagytam állva a rajtgépben, akik pedig nagyon jó rajtolók, és ami a legjobb, ettől nem ijedtem meg, hanem benne maradtam a ritmusban, nem zökkentem ki attól, hogy úristen, vezetek egy világbajnoki elődöntőben. Nem hibáztam nagyokat, igaz, a győzelem kicsit meglepett, mert a világcsúcstartó Aries Merritt-től többet vártam, de őt biztos kizökkentette a hosszú utazás. Ezzel az élménnyel továbbmenni a döntőbe óriási nyugodtságot és önbizalmat ad. Azért stresszes volt, mert a döntő már sokszor volt a kezem között, de nem sikerült, mumusnak számított.

– A döntőben mire számít?
– A legnagyobb feladat a döntőbe jutás volt, és ez könnyedén sikerült, én már nem veszíthetek, ami miatt még felszabadultabb leszek, futhatok bármit. Persze evés közben jön meg az étvágy, lehet ez jó helyezés is, és ha kihozom, ami bennem van, nem utolsó leszek. Ki kell zárni ezt, nem szabad ezzel foglalkozni, nagyon régen volt döntős magyar sprintszámban. Örüljünk ennek is!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik