Atlétika: nemrég még korosztályos Eb-n futott a Szigeten letartóztatott holland

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 11:46
null
Roelf B. (jobbra) a 2017-es csapat Eb-n a 4x100-as holland váltó tagjaként (Fotó: De Telegraaf)
A 444.hu szúrta ki, hogy holland lapok szerint egy ismert, korosztályos válogatott sprinter lehet a Sziget Fesztiválon letartóztatott két holland díler egyike. A De Telegraaf értesülései szerint az óriási mennyiségű kábítószerrel letartóztatott Roelf B. hazájában ismert rövidtávfutó, aki egy hónappal ezelőtt a svédországi Gävléban rendezett U23-as atlétikai Európa-bajnokságon szerepelt.

 

A holland lap szerint a Budapesten őrizetbe vett két holland kábítószer kereskedőre a náluk talált hatalmas mennyiségű, mintegy 100 millió forint értékű drog miatt akár életfogytig tartó börtönbüntetés is várhat.

A De Telegraaf szerint az egyik őrizetbe vett férfi egy 22 éves, hazájában ismert sprinternek számító rövidtávfutó, akit a lap személyiségi jogaira hivatkozva csak Roelf B.-ként említ. B. egy hónappal ezelőtt még a svédországi Gävléban szerepelt a holland 4x100-as váltóban, amellyel nemzeti U23-as csúcsot állított fel az előfutamban, ám a döntőben rossz váltás miatt nem ért célba az egység.

A magyar rendőrség a 21 és 22 éves hollandok elfogása után kedd reggeli közleményében bejelentette, hogy megtalálták az elkövetők autóját is, amelyben további 15 kilogramm marihuánát, valamint a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket találtak, így a hollandoknál talált nagyjából 20 000 adag kábítószer összértéke már megközelíti a 100 millió forintot.

B. két évvel ezelőtt, 2017-ben szerzett magának hírnevet – akkor még futóként –, amikor 10.50 másodperc alatt futotta a száz métert, s meghívást kapott a Szuper Ligában szereplő holland válogatottba az atlétikai csapat Eb-re a 4x100-as váltóba.

A most elkapott futó rövid időn belül a második holland futó, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartóztatnak le: nemrég a pakisztáni származású, 26 éves Madiea G.-t kapcsolták le Németország határán 50 kilogramm kábítószerrel a kocsijában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik