Atlétika: Herczeg György már az olimpiára koncentrál

Vágólapra másolva!
2023.09.29. 12:30
null
Herczeg György (Fotó: Getty Images)
Herczeg György U20-as Európa-bajnok gerelyhajító már a következő szezonra és a jövő évi párizsi olimpiára összpontosít.

„Már most a következő szezonra koncentrálunk. Indulási jogot szereztem a római Európa-bajnokságra, és a cél az, hogy a párizsi ötkarikás játékokon is ott legyek. Ezt vagy olimpiai szinttel vagy világranglista-helyezéssel lehet elérni. Késő őszre összeáll a versenynaptáram, utána sok munka és versenyzés vár rám” – mondta a magyar szövetség honlapjának a Ferencváros 19 éves atlétája, aki az idén a budapesti világbajnokságon is rajthoz állt.

Herczeget, aki 84.98 méterrel országos csúcsot ért el júliusban, az Európai Atlétikai Szövetség (EA) egy héttel ezelőtt jelölte az Év Feltörekvő Csillaga díjra, erről Németh Miklós tanítványa is a közösségi médiában értesült.

„Fantasztikus dolognak tartom, hiszen ez a jelölés egyben a munkám elismerése, de természetesen szól a Magyar Atlétikai Szövetségnek és klubomnak, a Ferencvárosnak is” – hangsúlyozta Herczeg. Hozzátette, hogy egy ilyen visszacsatolás hitet és erőt ad neki a hétköznapokra.

A voksok negyedét a közösségimédia-felületeken leadott szavazatok teszik ki, de a döntésben többek között szerepe lesz a tagszövetségeknek is. A szavazás október 2-án zárul, a nyerteseket pedig október 21-én, Litvánia fővárosában, Vilniusban díjazzák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik