Szabadidősport: futónapot rendeznek Nyírbátorban szombaton

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.10.05. 14:10
Szombaton rendezik meg az I. Unilever Futónapot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban; a 6.4 kilométeres távon várhatóan több százan állnak majd rajthoz.

Soós András, az Unilever nyírbátori háztartás-vegyipari gyárának igazgatója az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a cég hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a futást, amelyre a város és a környék lakói mellett a veszprémi és a röszkei gyáregység és a budapesti központ munkatársait várják. Az egészséges életmódot népszerűsítő, „Fuss az egészségedért!” mottójú rendezvényen 6.4 kilométert kell teljesíteniük a futóknak.

A mezőny a nyírbátori fürdő elől indul, a résztvevők a belváros történelmi sétányát érintve érkeznek majd vissza a fürdőhöz. A verseny első nevezője és védnöke a hosszútávúszó Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és világkupagyőztes Kovács Rita, aki részt vállal a vállalat úgynevezett fenntarthatósági tervének, azaz az egészségesebb környezet kialakítására irányuló programjának megvalósításában.

A futók nemcsak a saját egészségükért, hanem közös célért is küzdenek: minden induló után egy flakon tisztítószerrel támogatja az Unilever a helyi egészségügyi intézményeket. Soós András ugyanakkor kiemelte: a társaságnak nem ez az első ilyen jellegű megmozdulása: tavaly az egyes termékek után összegyűjtött forintok révén 140 mentőautóba vásárolt a cég újraélesztő készülékeket.

A futónapra ingyenesen lehet nevezni. Az eseményen a futás mellett többféle szórakoztató programmal várják az érdeklődőket, akik többek között információkat szerezhetnek a vállalat új gyakornoki programjáról is.

Az Unilever cégcsoport Magyarországon 970 munkavállalót foglalkoztat, ebből nyírbátori gyáregységben 230-an dolgoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik