Mikel Oyarzabal a Manchester Cityhez kerülhet (Fotó: AFP)


A lap megjegyzi, Oyarzabal szerződtetése akkor valósulhat meg, ha Sané távozása is biztossá válik. A 23 éves németért 100 millió font körüli összeget áldozott volna nyáron a Bayern München, ám a Liverpool elleni Community Shield-mérkőzésen megsérült, eztán pedig kútba esett a megállapodás. 

A bajor klub vezetői az elmúlt hetekben többször is céloztak arra, hogy felépülését követően újfent tennének egy próbát Sané megszerzésével – a Citynél pedig erre az eshetőségre igyekeznek felkészülni. Annál is inkább, mert a 23 éves szélső szerződése 2021 nyarán kifut, vagyis ha nem hosszabbít, igazán jó áron utoljára a nyáron tudnak megválni tőle. 

Oyarzabalt már korábban is szóba hozták a Manchester Cityvel, igaz a Liverpoolnál és a Chelsea-nél is emlegették már. A 22 esztendős labdarúgó 2015-ben debütált a Sociedad felnőttcsapatában, azóta már több mint 150 tétmérkőzésen lépett pályára és ezeken 38 gólt szerzett. 

Spanyol és angol, egybehangzó sajtóhírek szerint Oyarzabal szerződésében – átszámolva – pont egy 70 millió fontos kivásárlási záradék szerepel.