Liverpool: bejelentették Kolo Touré érkezését

Vágólapra másolva!
2013.05.28. 19:20
null
Touré és Skrtel nyártól már egy csapatban futballozhatnak, bár a szlovák maradása sem garantált (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Manchester Citytől távozó Kolo Touréval, aki július elsején csatlakozik a „vörösökhöz".

A 32 éves elefántcsontparti védő szerződése júniusban lejár a Manchester Citynél, de a futballista nem hagyja el a Premier League-et, miután megegyezett a Liverpoollal, így ő lesz a klub első elefántcsontparti igazolása.

A „vörösöknek" Jamie Carragher visszavonulása után mindenképp középső védőre volt szükségük, a liverpooli hátvédlegenda rutinját pedig az Arsenal színeiben 2002-ben, épp a Liverpool ellen bemutatkozó, a védelemben több poszton is bevethető Kolo Touréval pótolná Brendan Rodgers vezetőedző. A klubhoz közel álló források szerint heti 75 ezer fontot fog keresni.

Az Arsenaltól 2009-ben több mint kétszáz hivatalos mérkőzéssel a lábában, 14 millió font ellenében Manchesterbe igazoló Touré – akinek a testvére, Yaya továbbra is marad a City kötelékében – 18 meccset játszott az idényben, ugyanakkor kimaradt a City BL-keretéből, és 2011-es, doppingvétség miatti eltiltása óta továbbra sem tudja a csúcsformáját hozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik