Ahogyan arról szerdán mi is beszámoltunk, az első hírek szerint a 35 éves középpályás otthonában leesett a lépcsőn, és életét vesztette. Ugyanakkor a szerda déli hivatalos rendőrségi közlemény már arról számolt be, hogy a játékost egy cardiffi kórházban ápolják, miután egy kocsmában egy véletlen esés következtében fejsérüléseket szenvedett. Az eset március 7-én történt, a korábbi közönségkedvenc azóta kórházban volt, csütörtökön elhunyt.

Whittingham az Aston Villánál kezdte profi pályafutását 2002-ben, amelynél több mint 50 angol élvonalbeli bajnokin szerepelt, majd a Burnleynél és a Derby Countynál töltött kölcsönidőszakok után 2007-ben érkezett a Cardiff Cityhez, melynek színeiben 11 idény alatt 457 tétmeccsen 96 gólt szerzett és 93 gólpasszt osztott ki, s tagja volt a másodosztályt 2013-ban megnyerő csapatnak. A Cardifftól 2017-ben távozott a Blackburn Rovershez, ám 2018 augusztusa óta nem volt csapata. Az angol U21-es válogatottban három éven át szerepelhetett.

Peter Whittingham feleségét és kisfiát hagyta hátra.

Cardiff City FC on Twitter

It is with an immeasurable amount of sorrow that we must inform supporters that Peter Whittingham has passed away at the age of 35. Club Statement: https://t.co/SGYOx4L2x2