Nem győzte dicsérni Guardiolát és Kloppot az MU klasszisa

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 13:37
Bruno Fernandes Pep Guardiolát és Jürgen Kloppot dicsérte (Fotó: Getty Images)
Hosszabb, többrészes interjút adott a portugál A Bolának a Manchester United labdarúgója, Bruno Fernandes, aki a pályán betöltött szerepe és az Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásai mellett a „vörös ördögök” két legnagyobb riválisának, a Manchester Citynek és a Liverpoolnak a szakvezetőjéről, Pep Guardioláról és Jürgen Kloppról is beszélt.

Az A Bola egy idézettel kezdte az interjút: „Amikor Brunónál van a labda, tudod, hogy történni fog valami” – ám Bruno Fernandes rosszul felelt arra a kérdésre, hogy ki mondta ezt.

„Azt hiszem, Mr. Martínez (Robert Martínez, portugál szövetségi kapitány – a szerk.).”

„Nem, Pep Guardiola volt” – válaszolta a riporter.

„Nem fogok hazudni és azt mondani, hogy ez jó. Nem. Ez nagyszerű. Minden kétséget kizáróan ő a világ legjobb edzője. Az elmúlt években is ő volt a legjobb és talán ő az az edző, aki leginkább megváltoztatta a labdarúgást. Manapság mindenki Guardiola akar lenni, kár is tagadni. Az összes csapat próbál úgy játszani, mint a City, és mindenki megpróbálja megtalálni azt a dimanikát, amilyennel ők játszanak és eredményesek. Nagyra értékelem, számomra ő a világ legjobb edzője” – mondta Bruno Fernandes Pep Guardioláról, majd a Manchester United másik nagy riválisának, a Liverpoolnak a menedzseréről, Jürgen Kloppról is beszélt, aki korábban szintén dicsérte az MU portugál középpályását.

„Nagyra értékelem, mert intenzitást és szenvedélyt ad a meccseknek. Azt hiszem, amit most tett (lemondás), újabb bizonyíték arra, mennyire szereti a futballt. Úgy érezte, nem képes hosszú távon arra, hogy a legjobbját adja, ilyen helyzetben én is hasonlóan döntenék. Megváltoztatta a Liverpool dinamikáját és reményt adott a klubnak. Kevesebb címet hódított el (mint Guardiola), de világszerte több szurkolót nyert meg a szenvedélyével. Nyert nagy trófeákat, Premier League-et, Bajnokok Ligáját és néhány kupát, ám a legnagyobb siker, amit elért, az az, hogy visszahozta a tüzet, a szenvedélyt és a dinamikát a Liverpoolba, s elhitette a csapattal, hogy bajnok és a legjobbak egyike lehet. Ez az, amit soha senki nem vesz el Klopptól” – vélekedett a Liverpool menedzseréről Bruno Fernandes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik