Az MU új tulajdonosa: „Szerződtetni Mbappét? Inkább megkeresem a következő Mbappét”

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 20:43
Sir Jim Ratcliffe nem szeretne egy vagyont költeni a siker megvásárlására (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt hónapokban lett az angol élvonalbeli Manchester United résztulajdonosa az egyik leggazdagabb brit nagyvállalkozó, Sir Jim Ratcliffe. Az INEOS-t – melynek országúti kerékpárcsapata is van – birtokló üzletember egy kerékpáros podcastban beszélt az MU-val kapcsolatos terveiről.

Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta már egymilliárd fontot költött új játékosok szerződtetésére az angol rekordbajnok Manchester United, de ezidő alatt nem tudott az újabb bajnoki cím közelébe férkőzni. Sir Jim Ratcliffe pedig a The Geraint Thomas Cycling Club Podcastban arról beszélt, hogy nem sieti el a Manchester United visszahelyezését az angol futball élére.

„Inkább megtalálom a következő Mbappét, minthogy egy vagyont költsek a siker megvásárlására. Nem olyan okos dolog Mbappét vásárolni, ugye? Sokkal nagyobb kihívást jelent megtalálni a következő Mbappét, Jude Bellinghamet vagy a következő Roy Keane-t”fogalmazott Ratcliffe.

„Nem az a megoldás, hogy sok pénzt költünk néhány nagyszerű játékosra, mint tették azt az elmúlt tíz évben. Az elsődleges, hogy megtaláljuk a megfelelő embereket, akik irányítják és szervezik a klubot és gondoskodnunk kell arról, hogy megfelelően válasszuk ki a játékosokat” – tette hozzá Ratcliffe.

„Megfelelő szervezeti felépítésre van szükség. Sir Alex Ferguson idejében ő volt a menedzser. Ma már nincsenek menedzserek, hanem vezetőedzők vannak. Az edzők a sportigazgatóknak jelentenek, akik pedig a vezetőségnek” – jegyezte meg az MU résztulajdonosa, aki elárulta, a csapat munkájukat segíti az a Sir Dave Brailsford, aki Nagy-Britannia kerékpáros sikereinek egyik fő letéteményese volt, mellette az MU tárgyalásokat folytat a Newcastle Uniteddel arról, hogy a „szarkáktól” elhozhassák korábbi sportigazgatójukat, a jelenleg szabadságát töltő Dan Ashworth-t, aki hasonló tisztséget tölthet be Manchesterben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik