Ilyen még sosem fordult elő a Liverpoollal

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 10:47
Jayden Danns két góllal debütált a Liverpool felnőttcsapatában (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Liverpool két fiatal játékosának, Lewis Koumasnak és Jayden Dannsnek a góljaival 3–0-ra nyert a másodosztályú Southampton ellen az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A vörösökkel a klub története során most fordult elő először, hogy két 18 éves, vagy annál fiatalabb játékos szerzett gólt a felnőttcsapatban.

Jürgen Kloppék munkáját dicséri, hogy számos fiatallal a kezdőjükben álltak ki a Southampton ellen, s Koumas és Danns is eredményes volt az első csapatban lejátszott első mérkőzésén.

„Egy életre szóló álom vált valóra, hogy gólt szereztem az anfieldi debütálásom során. Egy este, amit sosem feledek. Köszönöm, LFC” – írta X-oldalán Lewis Koumas, akinek édesapja, Jason Koumas is profi labdarúgó volt, játszott többek között a West Bromwich Albionban, a Wigan Athleticben és a Cardiff Cityben is.

„Az álmom vált valóra” – mondta Jayden Danns is a klub honlapjának. – Születésem óta a csapat szurkolója vagyok, szóval hihetetlen, hogy gólt szereztem a Kop előtt. Ez számomra még nem tűnik igazinak. Olyan, mintha egy filmben lennék. Nem hiszem, hogy tudok aludni ma este” – mondta a mérkőzés után a duplázó játékos.

A góllal debütáló két fiatal mellett a Liverpool egy harmadik labdarúgója is rekordot írt, Trey Nyoni ugyanis 16 évesen és 243 naposan a csapat történetének legfiatalabb játékosa lett, aki pályára lépett a felnőtt FA-kupában. 

A liverpooli akadémiáról kikerülő és Jürgen Klopp csapatában berobbanó fiatalok mellett nagy kérdés, mit érezhet a Mersey-partiakat 2015 óta, azaz kilenc éve erősítő Joe Gomez, aki már több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a csapatban, de gólt továbbra sem tudott szerezni. Igaz, a szurkolók szinte minden labdaérintésénél lövésre buzdítják, de úgy fest, ő is helyén kezeli ezt, a közelmúltban Instagram-oldalán jelentkezett egy vicces videóval, melyben egy „gólszállító” cégnél végzett logisztikai munkát.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Liverpool–Southampton (II.) 3–0 (1–0)
Liverpool, Anfield. Vezette: Pawson
Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk (I. Konaté, a szünetben), Cimikasz – McConnell (Mac Allister, 62.), Joe Gomez, B. Clark – Elliott (Nyoni, 78.), Gakpo (K. Gordon, 89.), Koumas (Danns, 62.). Menedzser: Jürgen Klopp
Southampton: Lumley – Bree (Walker-Peters, 58.; Harwood-Bellis, 76.), Stephens, Bednárek, Manning – Aribo, Rothwell (Smallbone, 69,), Shea Charles – Edozie (Ché Adams, 69.), Mara, Sulemana (A. Armstrong, 58.). Menedzser: Russell Martin
Gólszerző: Koumas (44.), Danns (73., 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik