PL: a Sotontól igazolt szabadrúgás-specialistát a West Ham

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 12:32
null
James Ward-Prowse a West Ham Unitedhez igazolt (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) szereplő West Ham United hivatalos honlapján számolt be róla, hogy megszerezte a Southamptonnal a másodosztályba kieső szabadrúgás-specialista középpályást, James Ward-Prowse-t.

 

A 28 éves Ward-Prowse a Southampton igazi ikonjának számít, hiszen nevelőegyesületének színeiben 410 mérkőzésen 55 gólig és 54 gólpasszig jutott, ám a Southampton kiesésével távozott a csapattól, hiszen a West Hammel 2027-ig szóló szerződést kötött, s a 7-est mezt viseli majd új klubjában.

A londoniaktól a nyári átigazolási időszakban többen is távoztak, hiszen az Arsenalnak eladták Declan Rice-t (116 millió euró), az Atalantának Gianluca Scamaccát (25 millió euró), a Torinónak Nikola Vlasicsot (12.8 millió euró), a BesiktasnakArthur Masuakut (2 millió euró). Manuel Lanziniingyen távozott a River Plate-hez. Ellenben egyelőre Ward-Prowse mellett egy másik középpályás, a mexikói válogatott Edson Álvarez érkezett az Ajaxtól, ez pedig lehetőséget ad a West Hamnek arra, hogy értékesítse a Manchester City által kiszemelt brazil középpályást, Lucas Paquetát.

David Moyes együttese egyébként még szerezné megszerezni a Manchester United két játékosát, Harry Maguire-t és Scott McTominayt, akikért a hírek szerint egyaránt 30 millió fontot ajánlott.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik