Liverpool: Meg nem énekelt hős – Owen Szoboszlai passzáról

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 09:53
null
A Liverpool korábbi csatára, az aranylabdás Michael Owen is elmondta a véleményét Szoboszlai Dominik bemutatkozásáról (Fotó: AFP, archív)
Az angol Premier League 1. fordulójában rendezett Chelsea–Liverpool (1–1) mérkőzés, illetve a liverpooli új szerzemények kapcsán a Liverpool FC és az angol futball legutóbbi aranylabdása, Michael Owen is elmondta a véleményét.

 

 

Michael Owen arról beszélt az angol sajtóban a Liverpool első bajnoki meccse után, hogy nagyon nehéz a Chelsea ellen kezdeni, de a szurkolók optimisták lehetnek az új játékosok bemutatkozása láttán.

„Nehéz kezdés volt. Ne tévesszen meg senkit, hogy a Chelsea legutóbb csak a tizenkettedik helyen végzett a bajnokságban. Új menedzser, új izgalmak, de a Liverpool két új játékosa, Szoboszlai és Mac Allister teljesítménye biztató volt” – idézi a hitc.com 2001 aranylabdását, aki a magyar középpályás egyik megmozdulásáról külön is említést tett. Azt a hátrapasszolt labdát emelte ki Owen, amikor a Liverpool gólja előtt a Pool térfelén az egyik Chelsea-játékos már letámadta Szoboszlait, aki ennek ellenére higgadtan és pontosan tudott passzolni, aminek köszönhetően ellentámadást vezethetett a csapat, és nem sokkal később gól született az akcióból.

„Szoboszlai gól előtti passza egy kis »meg nem énekelt hős« – az „unsung hero” kifejezéssel arra utal Owen, hogy az elsőre talán jelentéktelennek tűnő átadásnak milyen fontos szerepe lett a folytatásban. – Nyomás alá helyezték, amikor megkapta a labdát egy veszélyes területen, a saját térfele közepén és egy finom passzt választott, amiből aztán egy csodás csapatjátékra épülő gól született.”

SZOBOSZLAI PASSZA A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG (2:56-nál)
SZOBOSZLAI PASSZA A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG (2:56-nál)

 

A hitc.com-on megjelent elemzés összességében azt a tanulságot vonja le, hogy Szoboszlaiék jó bemutatkozása ellenére a középpályán még szüksége lesz új játékosokra a Liverpoolnak, mert a magyar és az argentin futballista hosszú távon, a sorozatterhelés alatt nem tudja pótolni a csapatrész öt nyári távozóját (Jordan Hendersont és Fabinhót emelik ki, de elment a középpályáról Naby Keita, James Milner és Alex Oxlade-Chamberlain is). A cikk szerint a már az előző idényben is jelentkező problémák tovább fokozódhatnak, ha nem tud megfelelő számú játékossal frissíteni a csapat a középpályán, és ezért csak magát okolhatja majd a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik