Angol Ligakupa: megszenvedett a Chelsea 4. ligás ellenfelével

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2023.08.30. 23:10
null
Csalóka: most nem varázsoltak Cuccurelláék (Fotó: AFP)
Az Angol Ligakupában a legjobb 32 közé jutott a Chelsea, a Blackburn és a Burnley, kínos pofonba szaladt bele a Sheffield United, jobb volt a hajrában az Everton a Doncaster Roversnél.

 

Nem meglepő módon tartalékosan kezdett a Chelsea az egykoron sokkal szebb napokat is látott Wimbledon ellen, de a kiscsapat állta a sarat, ahogyan az a kupákban oly' gyakran megesik, megszerezte a vezetést is. Csak a hajrá felé közeledve tört meg a jég a csereként beállt Enzo Fernández góljával, ekkor vette át a vezetést a Chelsea – ellenben újabb gól már nem született, a League Two-ban, azaz a negyedosztályban szereplő vendégek emelt fővel hagyhatták el a pályát.

A második ligás Blackburn nem adott kegyelmet a negyedosztályú Harrogate Townnak, sokkal nagyobb küzdelmet hozott a jó csapattal kiálló Nottingham Forest és az elszánt, bátran, három csatárral rohamozó Burnley mérkőzése, amelyen nem született gól a 90. percig, de a ráadás kezdetén mindent eldöntött a vendégek középpályása, Zeki Amdouni.

Szintén nulla nulla volt az állás a 90. perc után a Sheffield United és a Lincoln City összecsapásán, jöhettek a 11-esek, és ezzel a vendégeknek volt nagyobb szerencséjük: igazi kupabravúr ez a harmadik vonalbeli csapattól!

Az Everton az egy nappal korábban 25 millió euróért megvett Beto góljával egyenlített a Doncaster Rovers otthonában, a hazai keret összértéke nincs 5 millió euró. A 88. percben betalált Arnaut Danjuma is: hozta a kötelezőt a liverpooli csapat.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Chelsea–Wimbledon 2–1
(Madueke 45+1. – 11-esből, Enzo Fernández 72., ill. Tilley 19. – 11-esből)
Harrogate–Blackburn 0–8 (Garrett 10., S. Gallagher 13., Buckley 34., 52. – 11-esből, Markanday 45+1., Gilsenan 67., Bloxham 72., Edmondson 75.)
Nottingham–Burnley 0–1
(Amdouni 90.)
Sheffield United–Lincoln 0–0 – 11-esekkel 2–3
Doncaster Rovers–Everton 1–2 (Ironside 44., ill. Gomes Betuncal 73., Danjouma 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik