Liverpool: Gerrard miatt is nyolcas akartam lenni – Szoboszlai

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.02. 17:29
null
Szoboszlai Dominik Liverpool-mezben (Fotó: liverpoolfc.com)
Mint ismert, a Premier League-ben szereplő Liverpool hivatalosan is bemutatta a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot. Az angol csapat új nyolcasa már nyilatkozott is a klub hivatalos honlapján.


„Remek érzés itt lenni. Élveztem az utóbbi pár napot, s már alig várom, hogy jobban megismerjek mindenkit. Az elmúlt napok nagyon hosszúra sikeredtek, nem volt könnyű, de már itt vagyok.

Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy kezdetét vegye a kaland. A Liverpool történelmi klub, fantasztikus játékosokkal, jó edzővel, minden szuper. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés, csatlakozni egy ilyen klubhoz. A szurkolók, a stadion... minden elképesztő” – mondta első klubnak adott interjújában Szoboszlai.


Szoboszlai szót ejtett Steven Gerrard legendás, 8-as mezszámáról, s Jürgen Kloppról is beszélt.

„Különösebb oka nem volt, de nyolcas szerettem volna lenni. Igaz, ebben közrejátszott, hogy az egyik tetoválásom egy Steven Gerrard-idézet. Hogy őszinte legyek, gyerekként nem néztem túl sok futballt. De a BL-ben a legnagyobb csapatokat, így a Liverpoolt is követtem. Gerrard a legnagyobbak egyike volt.”

„A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér” – az a bizonyos Gerrard-idézet.

„Nagyon boldog voltam, de nyugodtnak kellett maradnom, nem akartam korán örülni. Amikor Klopp felhívott, úgy éreztem, hogy nagyon jó lehetőség előtt állok, s végül minden tökéletesen alakult. A világ egyik legjobb menedzsere, szeretem, ahogy a pálya szélén viselkedik, és ahogyan a játékosokat kezeli. Nagyon kedveltem őt már korábban is, nagy dolgokat ért el az elmúlt években a csapattal. Várom a közös munkát.” – tette hozzá Szoboszlai.

A magyar válogatott futballistát nem érdekli, hova rakja be a német menedzser, egyszerűen csak bizonyítani szeretne a pályán. Ezt követően felidézte a legutóbbi mérkőzését az Anfielden, majd a drukkereknek is üzent.

„Hogy őszinte legyek, számomra mindegy, hol kapok lehetőséget. A pályán akarok lenni. A támadó középpályás poszt áll hozzám a legközelebb, de a jobb és a bal oldalon is képes vagyok szerepelni. Be tudom játszani az egész pályát, és elég jó a sebességem, de közel sem vagyok a leggyorsabb. Szerintem a rúgótechnikám is jó.”

„Amikor legutóbb az Anfielden játszottam, akkor szomorúan hagytam el a pályát, hiszen 4–3-ra kikaptunk. Életem során itt izgultam először meccs előtt, a szurkolók hihetetlen hangulatot teremtettek.”

„Eddig minden idényemben nyertem valamit, s ezt szeretném folytatni itt is. Már alig várom, hogy találkozzak a szurkolókkal a stadionban, én mindent beleadok majd” – üzente a magyar válogatott csapatkapitánya.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik