Felkészülés: Kerkez debütált, a Bournemouth ötgólos meccsen nyert

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 22:40
null
Kerkez Milos 77 percet kapott Andoni Iraolától (Fotó: Twitter/afcbournemouth)
A kezdőben pályára lépve, a mérkőzés nagy részét végigjátszva, győzelemmel mutatkozott be a Bournemouthban Kerkez Milos. 

Mozgalmas keddje volt a Bournemouthnak, a klub ugyanis előbb megegyezett az Internazionaléval Ionut Radu leigazolásáról, este pedig a Southampton vendégeként játszott felkészülési mérkőzést, az elsőt angol földön Andoni Iraola menedzser irányítása alatt.

A „szentek” elleni derbin ráadásul bemutatkozott a csapatban Kerkez Milos, aki múlt csütörtökön érkezett a holland AZ Alkmaartól. Iraola kezdőként számított a magyar válogatott balbekkre, és ugyan nemcsak rajta múlott, de tény, hogy a Bournemouth villámrajtot vett.

Az első negyedóra végén Ryan Christie beívelésére Dango Ouattara ugrott fel a legjobb ütemben és nyolc méterről a kapuba fejelt. Nem egészen két perc múlva pedig az első gólnál feladóként jeleskedő Christie lőtt az öt és feles vonaláról a kapuba, leforrázva a hazai szurkolókat.

A Southampton a szünet előtt szépített, és ugyan a második félidőben egyenlített is, a mérkőzést szinte végig uraló Bournemouth egy késői találattal csak megszerezte a győzelmet. Igaz, Kerkez ekkor már nem volt a pályán, mert a 77. percben lecserélték, de így is csapata egyik meghatározó játékosa volt, és végül édes szájízzel kóstolhatott bele abba a közegbe, amely nemsokára élesben vár rá Angliában.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Southampton (angol II.)–Bournemouth (angol) 2–3
(0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik