Inter: a sportigazgató Angliába repült, hogy Onanáról tárgyaljon

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 19:00
null
Tanácsadás (Fotó: AFP)
Az olasz Internazionale sportigazgatója, Piero Ausilio Angliába repült, hogy egyeztessen a Manchester Uniteddel André Onana eladásáról, de tárgyal a Chelsea-vel is, mégpedig Romelu Lukakuról.

A Corriere della Sera és más olasz lapok is arról írtak ma, hogy a Manchester United 50 millió euróért megveszi a milánóiak kameruni kapusát, André Onanát. Az Inter korábban 60 milliót kért érte, de a kisebb összeget sem utasítja el anyagi helyzete miatt – a kapus ügynöke már a múlt héten „lebukott”, hogy Manchesterben tárgyal.

A legújabb hírek szerint azonban óvatosan kell költekeznie ezen a nyáron a Unitednek az FFP előírásai miatt, egyelőre az ESPN sem tudja, mekkora összegre csökkentik a manchesteriek átigazolási büdzséjét.

A Chelsea tavaly egy évre adta kölcsön Romelu Lukakut az Internek, az olaszok szeretnék, ha maradna még, kölcsönben vagy végleg, erről is tárgyal Ausilio. A La Gazzetta dello Sport információi szerint Lukaku mindenképpen maradna interes, és a sportigazgató tárgyal César Azpilicuetáról is: a Chelsea csapatkapitánya nemsokára a 34. életévébe lép, a szerződése egy évig tart még, de ingyen elengedik a nyáron, és szívesen menne az Interhez.

Lukakuért az Inter egy újabb kölcsönajánlatot tett a La Gazzetta dello Sport szerint, 30 milliós vételi opcióval, az angolok 40 milliót kérnek – az biztos, hogy Lukaku csökkentett, évi 8.5 millió eurós nettó bérét még egy idényen át nem tudja állni az Inter...

Az eddig évi hárommilliót kereső Onana bérét megdupláznák az angolok, az utódja az Interben a Valencia Georgij Mamardasvilije vagy a Brentford David Rayája lehet a szakértők szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik