Videó: nincs két ugyanolyan gól? A Man. City játékosa lekopírozta a Puskás-díjra jelölt találatát

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 13:54
Caroline Weir, a Manchester City női labdarúgócsapatának skót játékosa a Manchester United elleni vasárnapi angol bajnoki rangadón szinte lekopírozta azt a gólját, amellyel tavaly a Puskás-díjra jelölték.

A több mint 80-szoros skót és négyszeres brit válogatott futballista 2021. február 12-én emlékezetes gólt lőtt a Manchester Uniteddel szemben 3–0-ra megnyert angol Szuperliga-mérkőzésen: tizenhat méterről, panenkás mozdulattal átemelte a vendégek kapusát, Mary Earpst. Weir találata olyannyira szépre és látványosra sikeredett, hogy jelölték az év legszebb góljáért járó Puskás-díjra (a top háromba azonban már nem került be).2021. február 12-én emlékezetes gólt lőtt a Manchester Uniteddel szemben 3–0-ra megnyert angol Szuperliga-mérkőzésen: tizenhat méterről, panenkás mozdulattal átemelte a vendégek kapusát, Mary Earpst. Weir találata olyannyira szépre és látványosra sikeredett, hogy jelölték az év legszebb góljáért járó Puskás-díjra (a top háromba azonban már nem került be).

A PUSKÁS-DÍJRA JELÖLT TALÁLAT

Szinte napra pontosan egy évvel később, 2022. február 13-án a Manchester City megint az MU-t fogadta az angol bajnokságban, s Weir újra villant: picit távolabbról, de hasonló szögből és ugyanolyan technikával ismét átemelte a labdát Earps fölött – ez a találat ráadásul győztes gól volt a 81. percben.



És ezzel még nincs vége a történetnek! Weirt nemcsak tavaly, hanem 2020-ban is jelölték a Puskás-díjra. Nem fogják kitalálni: a Manchester Unitednek lőtt hatalmas góljával…

Összegezzük: 2020-ban Puskás-díjra jelölt bombagól az MU ellen, 2021-ben Puskás-díjra jelölt panenkás gól az MU ellen, 2022-ben ugyancsak panenkás gól az MU ellen. Vajon jelölik majd a harmadik találatot is az Aranycsapat és a Real Madrid legendás játékosáról elnevezett elismerésre?

Erre csak az év végén kapunk választ.

A 26 esztendős középpályás egyébként 2018 nyara óta játszik a Manchester Cityben, és már több mint 100 hivatalos mérkőzésen lépett pályára az angol bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló csapatban. Korábban szerepelt az Arsenalnál (2013–2015) és a Liverpoolnál (2016–2018) is.

Caroline Weir (jobbra) bebizonyította, lehet két ugyanolyan gólt lőni (Fotó: Getty Images)
Caroline Weir (jobbra) bebizonyította, lehet két ugyanolyan gólt lőni (Fotó: Getty Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik