Malajzia ellen jól megy: Owen ismét gólt lőtt a Manchester Unitedben

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 16:59
A Manchester United a szombati 3–2-es győzelem után ma már könnyebben megnyerte második felkészülési mérkőzését Malajzia ellen. A találkozó első gólját a 17 éves olasz Federico Macheda, a másodikat pedig a hétvégén is eredményes Michael Owen szerezte, aki először kapott helyet a „vörös ördögök” kezdőcsapatában.
Owen (középen) megint gólt lőtt Malajzia ellen
Fotó: Reuters (archív)
Owen (középen) megint gólt lőtt Malajzia ellen
Owen (középen) megint gólt lőtt Malajzia ellen
Fotó: Reuters (archív)
Owen (középen) megint gólt lőtt Malajzia ellen

Szombat után ismét összecsapott egymással a Manchester United és Malajzia felkészülési mérkőzésen Kuala Lumpurban az angol csapat ázsiai túrájának részeként. A hétvégi találkozót a „vörös ördögök” nyerték meg 3–2-re a bemutatkozó Michael Owen góljával.

A Newcastle-től érkező aranylabdás támadó a mai találkozón először kapott helyet a kezdőcsapatban. Sir Alex Ferguson a Foster – Neville, Evans, Brown, Fábio – Fletcher, Carrick, Giggs, Tosics – Macheda, Owen összeállításban küldte pályára együttesét.

Nem kellett sokat várni az első gólra: a 11. percben Darren Fletcherhöz került a labda a tizenhatos jobb oldalán, aki jól passzolt a középen érkező Federico Machedához. A 17 éves olasz támadó higgadtan helyezett a hazaiak kapujába.

Mindössze két perc telt el, és Owen megmutatta, hogy valóban jó vétel volt – legalábbis Malajzia ellen érdemes játszatni. Az aranylabdás csatár kihasználta, hogy a hazai védők nem tudták kivágni a labdát Zoran Tosics beadása után, és a kapuba lőtte a kipattanót.

A 32. percben ismét a szerb és az angol játékos alakított ki helyzetet: Tosics beadása után Owen becsúszva lőtte kapura a labdát, ami a kapufáról pattant ki. Végül nem esett több találat az első félidőben, de az MU akár három góllal is vezethetett volna.

A második játékrészben szinte az egész csapatot lecserélte Ferguson, és a malajziai védőknek már nem Machedától és Owentől kellett tartaniuk, hanem Wayne Rooneytól és Dimitar Berbatovtól.

Az angol támadó már az első labdaérintésével veszélyt teremtett: Rio Ferdinand passza után talált be majdnem az ellenfél kapujába.

Az utolsó pillanatokban még Malajzia kialakított néhány helyzetet, de nem sikerült megszerezni a szépítő gólt, így 2–0 maradt a végeredmény.

LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MALAJZIA–MANCHESTER UNITED 0–2 (0–2)
Gólszerzők: Macheda (11.), Owen (13.)

A MECCS GÓLJAI

MACHEDA TALÁLATA


OWEN GÓLJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik