Hivatalos: Steve Bruce immáron Fülöp Mártonék edzője

Vágólapra másolva!
2009.06.03. 17:31
Mindkét érintett klub immár hivatalosan is bejelentette, hogy a Wigantől elköszönő Steve Bruce lesz a Sunderland új menedzsere.
Bruce csapatot váltott
Fotó: Action Images (archív)
Bruce csapatot váltott
Bruce csapatot váltott
Fotó: Action Images (archív)
Bruce csapatot váltott
Steve Bruce a Wigannél eltöltött két esztendő után elköszönt az Athletictől és a JJB Stadiontól. Az angol menedzser a Sunderlandban folytatja pályafutását.

Bruce hároméves szerződést kötött a Fülöp Mártont is foglalkoztató csapattal.

Az új menedzser a szezon végén elköszönő, az élvonalban a gárdát bent tartó ideiglenes menedzser, Ricky Sbragia. munkáját veszi át.

A Wigan hivatalos közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy sikerült megállapodni a Sunderlanddel a kompenzáció összegében, amit a menedzser klubváltásért kérnek, valamint, hogy Bruce-t követi segédedzője, Eric Black is. Mellettük Nigel Spink és Keith Bertschin lesz tagja a szakmai stábnak.

A Sunderland új menedzsere korábban a Sheffield Unitednél, a Huddersfieldnél, a Crystal Palace-nál és a Birmingham Citynél is dolgozott.

Bruce kinevezése egyben azt is jelenti, hogy rövid időn belül ő a második egykori legendás Manchester United-játékos, aki átveszi az irányítást a „Fekete Macskáknál”, hiszen a szezon elején még Roy Keane ült a csapat kispadján.

A Wigan az előző szezonban a 11. helyen végzett, míg a Sunderland a kiesést épphogy elkerülve a 16. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik