Félelemmel tölti el a visszavonulás gondolata Sir Alex Fergusont

Vágólapra másolva!
2009.03.07. 15:00
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson 1986 óta ül jelenlegi együttese kispadján, s egyre többször kérdezik tőle az újságírók, mikorra tervezi a visszavonulást. A skót szakember a francia L’Equipe-nek elmondta, fél a nyugdíjasévekre gondolni.
Sir Alex Ferguson még nem látja tisztán a jövőt
Fotó: Action Images
Sir Alex Ferguson még nem látja tisztán a jövőt
Sir Alex Ferguson még nem látja tisztán a jövőt
Fotó: Action Images
Sir Alex Ferguson még nem látja tisztán a jövőt

„Félek a visszavonulásra gondolni. Olyan régóta foglalkozom már a futballal, hogy egész testemben érzem a félelmet, amit a visszavonulás okozhat” – mondta a francia lapnak a „vörös ördögök” kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edzője.

„Amikor 60 éves voltam, azon morfondíroztam, hogy vissza kellene vonulnom. Közel is voltam hozzá, de aztán rájöttem – és szerencsére a családom is egyetértett ebben –, hogy hiba lenne, ha így cselekednék” – mondta Ferguson, aki decemberben ünnepelte 67. születésnapját.

„Aztán úgy döntöttem, hogy többet nem foglalkozom a kérdéssel. Tudom, hogy karrierem a hosszabbítás után már a tizenegyesrúgásoknál tart” – mondta Ferguson, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2009–2010-es szezon lehet az utolsó, amelyet az MU kispadján tölt, és azt is többször elmondta, hogy 70. születésnapját már nem szeretné a kispadon tölteni.

Ferguson skót létére már 2002-ben bekerült az angol labdarúgás Hall of Fame-jébe, és több angol futballvezető nyilatkozott már úgy, hogy szeretné a 2012-es brit olimpiai labdarúgó-válogatott élén látni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik