Ferguson a Barcelona bajnoki visszaesésével riogatja játékosait

Vágólapra másolva!
2009.03.04. 11:14
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere figyelmeztette játékosait, nehogy elbízzák magukat a „vörös ördögök” jó bajnoki szereplése miatt, mivel nem akar arra a sorsa jutni, mint a Barcelona, amely az utóbbi három meccsén nyolc pontot veszített az előnyéből a Primera Divisiónban.
Ferguson figyelmeztette játékosait, hogy ne bízzák el magukat
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson figyelmeztette játékosait, hogy ne bízzák el magukat
Ferguson figyelmeztette játékosait, hogy ne bízzák el magukat
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson figyelmeztette játékosait, hogy ne bízzák el magukat

Sir Alex Ferguson nem akar úgy járni a Manchester Uniteddel, ahogy a Barcelona a spanyol bajnokságban. Habár a katalán együttes és az angol csapat is négy ponttal vezet hazája élvonalában (bár az MU 2 meccsel kevesebbet játszott, mint az üldözői), a spanyolok az elmúlt három fordulóban nyolc pontot vesztettek az előnyükből a Real Madriddal szemben.

A skót tréner nem szeretné, ha a „vörös ördögöknél” is hasonló visszaesés történne, ezért figyelmeztette játékosait, hogy ne bízzák el magukat.

„A Barcelona január óta folyamatosan heti két mérkőzést játszott – mondta Ferguson. – Tizenegy ponttal vezetett a bajnokságban, ám már csak négy pont az előnye, pedig amióta élen áll a ligában, először szenvedett vereséget.”

„Ez számunkra figyelmezető jel, amilyenből sokat találni a labdarúgásban – tette hozzá a skót mester. – Ha a csapat leveszi a gázpedálról a lábát, könnyen pofára eshet.”

Ferguson ennek elkerülése érdekében kijelentette, nem tűri el egyetlen futballistájától sem, hogy elbizakodottá váljon, mivel azzal visszavetheti az együttes teljesítményét.

„Elég egyszer azt látnom valakin, hogy elbízta magát, azonnal a kispadra küldöm – mondta Ferguson. – Van elég játékosunk, aki csak arra vár, hogy lehetőséget kapjon.”

„Azzal már elégedett lennék, ha megnyernénk a bajnokságot, ami az egyik legnagyobb cím. Persze nagyon boldog lennék, ha a BL-ben is sikerülne a csúcsra jutni, de a ligaelsőséget nagyobb lehetőségnek tartom. Ha továbbra is keményen dolgozunk, megvalósulhat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik