A „mágikus magyar” lett a hét embere az angol másodosztályban

Vágólapra másolva!
2008.04.25. 18:50
A Championship összes játékosát felvonultató Actim Index ranglistáján Gera Zoltán lett az elmúlt hét játékosa. Ugyanezen lista összesített ranglistáján Halmosi Péter a tizedik.
Gera Zoltán a Watford elleni gólját ünnepli
Fotó: Action Images
Gera Zoltán a Watford elleni gólját ünnepli
Gera Zoltán a Watford elleni gólját ünnepli
Fotó: Action Images
Gera Zoltán a Watford elleni gólját ünnepli

Az Actim Indexet bonyolult számítási mechanizmus alapján olyan mérhető adatokból számítják ki, mint a gólok, gólpasszok, a sikeres passzok vagy éppen a végrehajtott szerelések.

Ezen listán az elmúlt héten Gera Zoltán, a West Brom magyar légiósa végzett az élen. A középpályás elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy a Wolverhampton ellen győztes gólt szerzett, majd a Watford elleni bajnokin is betalált.

Csapata mindkét meccset megnyerte, és két pont előnnyel vezeti is a másodosztályú pontvadászatot.

Az angol sajtóban csak „mágikus magyarnak” nevezett futballista az Actim Indexet összetett rangsorában a 69. helyről, a 37-re lépett előre.

Ugyanezen a listán Halmosi Péter, a Plymouth 18-szoros magyar válogatott középpályása a tizedik.

A hetek óta remek formában játszó futballista vezeti csapat házi gólpassz listáját, és legutóbbi négy mérkőzésén négy gólt lőtt, így huszonöt helyet javított pozícióján.

Ezek az eredmények jól mutatják, hogy Gerának, és Halmosinak egyaránt remek szezonja, ezért nem csoda, hogy mindkettejüknek több kérője is akad.

Ahogy már beszámoltunk róla Gerát a Wigan, a Middlesbrough és az Aston Villa is csábítja, míg Halmosi iránt a Sheffield United és a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park érdeklődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik