Az Arsenal ismét oktatott; a Chelsea szenvedett, de továbbjutott

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 23:16
Mindhárom még versenyben lévő nagycsapat továbbjutott az angol Ligakupa legjobb nyolc alakulata közé. Az Arsenal fiataljainak tartalékai a Sheffield United otthonában nyertek 3-0-ra, a Chelsea megizzadt a Fülöp Mártonnal felálló Leicester City vendéglátójaként (4-3), míg a Liverpool a Cardiff City-t verte 2-1-re.
Denilson és Eduardo szállította az Arsenal góljait
Reuters
Denilson és Eduardo szállította az Arsenal góljait
Denilson és Eduardo szállította az Arsenal góljait
Reuters
Denilson és Eduardo szállította az Arsenal góljait

Mindhárom nagycsapat továbbjutott a Ligakupa következő körébe Angliában. Legkönnyebben az Arsenal teljesítette az eléje gördített akadályt: Wenger csapata a Sheffield Unitedet verte 3-0-ra.

Nem kellett sokáig várni a Fabianszki - Hoyte, Song Billong, Diarra, Gibbs - Diaby, Denilson, Silva, Walcott - Bendtner, Eduardo kezdőcsapattal felálló Arsenal vezető találatáig.

A 8. percben Nicklas Bendtner készítette le a labdát Eduardo da Silvának, aki 18 méterről bevette Ian Bennett kapuját.

A Sheffield United a folytatásban meglepően aktívan futballozott, a másodosztályú csapat néha még el is jutott Lukasz Fabianszki kapujáig, ám egyenlítenie nem sikerült.

A második félidő elején aztán megduplázta előnyét a mérkőzést végig irányító Arsenal. Ezúttal is Eduardo volt eredményes, akit Kieran Gibbs a saját térfeléről hozott helyzetbe.

A Premier League listavezetője a 69. percben döntötte el végleg a továbbjutás kérdését, amikor Neves Denilson távoli lökete kötött ki a hazai hálóban.

A Leicester City nem ijedt meg a Chelsea otthonában. A Fülöp Mártont végig a soraiban tudó együttes meglepetésre Gareth McAuley találatával a 6. percben megszerezte a vezetést Londonban.

A folytatásban magához tért a Chelsea, és Frank Lampard két góljával megfordította az állást - ekkor úgy tűnt gond nélkül jut a legjobb nyolc közés a címvédő.

A hidegzuhany a 69. és a 73. perc között érte a Stamford Bridge közönségét: ebben a szűk négy minutumban Dudley Campbell és Carl Cort révén már 3-2-re a vendégcsapat vezetett.

Pedig a Cudicini - Belletti, Alex, Ben-Haim (80 Essien ), Ferreira (52 Malouda ) - Wright-Phillips, Sidwell, Lampard, Sinclair (78 Kalou ) - Sevcsenko, Pizarro felállásban játszó csapat lehet, hogy nem az elképzelhető legerősebb tizenegy, ám tartalékosnak azért semmiképp sem volt mondható.

Végül Andrij Sevcsenko mentette meg az égéstől Avram Grant csapatát. Az ukrán aranylabdás előbb a rendes játékidő vége előtt négy perccel, majd a hosszabításban is betalált, így a Chelsea jutott tovább.

ANGOL LIGAKUPA

  • NEGYEDIK FORDULÓ:
  • Chelsea- Leicester City 4-3 (Lampard 20., 29., Sevcsenko 87., 90+3. ill. McAuley 6., Campbell 70., Cort 73.)
  • Portsmouth-Blackburn Rovers 1-2 ( Kanu 90+3. ill. McCarthy 11., Pedersen 78.)
  • Sheffield United-Arsenal 0-3 (Eduardo 8., 50., Denilson 69.)
  • Bolton-Manchester City 0-1 (Blummer 86.-büntetőből)
  • Liverpool-Cardiff City 2-1 (El Zhar 48., Gerrard 66. ill. Purse 65.)
  • Tottenham-Blackpool 2-0 (Keane 18., Chimbonda 58.)
  • Luton Town-Everton 0-1-hosszabbítás után (Cahill 101.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik