Malouda előtt Drogba egyengette az utat a Stamford Bridge felé

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 11:06
Didier Drogba volt Floreent Malouda kijáróembere a Chelsea döntéshozóinál – mondta el a londoni futballcsapat új játékosa, akinek az eladását vasárnap jelentette korábbi klubja, a francia Olympique Lyon.
Florent Malouda (jobbra) azt mondta, sokat köszönhet Didier Drogbának
Florent Malouda (jobbra) azt mondta, sokat köszönhet Didier Drogbának
Florent Malouda (jobbra) azt mondta, sokat köszönhet Didier Drogbának
Florent Malouda (jobbra) azt mondta, sokat köszönhet Didier Drogbának

A francia nemzetiségű Malouda és az elefántcsontparti Drogba korábban a Guingampnál játszott együttes, mielőtt mindketten komolyabb együtteshez szerződtek.

„Nagyjában-egészében Didier nyomott be a Chelsea-hez” – nyilatkozta a L’Equipe című francia napilap hétfői számában Malouda.

A Francia Guiana-i születésű bal oldali középpályásnak korábban már elege lett abból, hogy a tárgyalások a Chelsea és a Lyon között vontottan haladtak, ezért elhagyta az edzőtábort.

„Az elnök (Jean-Michel Aulas) azt mondta, elenged, és tudtam, hogy tartja a szavát. A gond azzal volt, hogy nagyon telt az idő” – mondta Malouda.

„Ő kemény üzletember, de mindenki tudtam, hogy elenged” – tette hozzá.

Arról, hogy miért a Chelsea-t választotta, a 30-szoros francia válogatott futballista így nyilatkozott:

„Több okból is a Chelsea volt az első számú választásom. Több mérkőzésüket is láttam, és mindig nagyon élveztem a játékukat. Aztán itt volt az edző (Jose Mourinho), aki nagyon akarta, hogy csatlakozzam hozzájuk, és hát a családomnak könnyebb, ha Londonban élünk.”

Mlaouda 2003-ban 6,5 millió euróért igazolt a Lyonhoz, most pedig nagyjából 20 milliót fizetett érte Roman Abramovics, a kékek orosz tulajdonosa.

A 27 éves futballista négyszeres francia bajnok a Lyonnal, az előző idényben a bajnokság legjobbjának választották. A válogatottban 30 meccsen 3 gólt szerzett, tagja volt a tavalyi világbajnokságon döntőt játszó együttesnek.

Korábban a Real Madrid is jelezte, hogy szívesen látná a csapatban, de lemaradt róla.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik