Liverpool FC: Rafa Benítez elutasította a Real Madrid ajánlatát

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 10:36
Rafa Benítez a következő szezonban sem lesz a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, noha rendkívül kedvező ajánlatot kapott. A tréner ugyanis nagyon jól érzi magát a Liverpool FC-nél, s külön kiemelte, rendkívül sokra tartja a szurkolótábor támogatását. A 47 éves Rafa Benítez edzői pályafutása kezdetén már dolgozott a Real Madridnál, majd a Real Valladolid, az Osasuna, az Extremadura, a Tenerife és a Valencia munkatársa volt. 2004-ben az FC Valenciától került Liverpoolba, s két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-diadalhoz segítette csapatát.
„Nemet mondtam a Realnak, amikor több pénzt kínáltak a mostani keresetemnél. Lehet, Madrid lenne az én városom, de boldog vagyok Liverpoolban, mindennel elégedett lehetek. Maradni akarok, mert kiváló új céljaink vannak az új tulajdonosok révén” – jelentette ki a kiváló spanyol szakember.

Rafa Benítez 2004-ben az FC Valenciától került Liverpoolba, s két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-diadalhoz segítette csapatát. Idén szintén harcolhat a legértékesebb európai klubtrófeáért az együtes, a legjobb négy között a Chelsea-vel találkozik.

„Rendkívül pozitív ajövőképünk, s természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül a szurkolótábort sem. Rendkívül megindító és fontos volt az a támogatást, amelyet a múlt héten kaptam az Eindhoven ellen. Meg is ismétlem: nagyszerűen érzem magam Liverpoolban” – szögezte le a Vörösök szakmai főnöke.

Rafa Benítez elárulta, egyáltalán nem esett nehezére, hogy elutasítsa a Real Madrid ajánlatát.

„Céljaim vannak Liverpoolban, ezt el is mondtam az új tulajdonosoknak, akik támogatásukról biztosítottak. Az is egyértelmű, hogy kedvező lehetőséget jelentett volna a Real Madrid ajánlata, de nagyon kedvezőnek tűnnek a liverpooli kilátások. Hiszek abban, hogy számos trófeát elnyerhetünk, s rengeteg pozitív dolgok vár ránk. Rajtam kívül s családom is boldog. Ez pedig nem pénzkérdés. Ez a mi közös projektünk, a Liverpool az én klubom, a csapatom, a szurkolók is mindig támogatnak bennünket” – jelentette ki a spanyol edző.

A 47 éves Rafa Benítez edzői pályafutása kezdetén már dolgozott a Real Madridnál, majd a Real Valladolid, az Osasuna, az Extremadura, a Tenerife és a Valencia munkatársa volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik