A FIFA engedélyezte Mascherano újabb klubcseréjét

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 11:15
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) saját szabályait „felrúgva” engedélyt adott arra, hogy Javier Mascherano másodszor is klubot cseréljen a 2006-2007-es szezonban. Így az argentin középpályás elhagyhatja a West Ham Unitedet, s órákon belül a Liverpool FC játékosa lehet.

„A FIFA úgy döntött, hogy Javier Mascherano azonnali hatállyal pályára léphet hivatalos mérkőzésen a Liverpoolban” – közölte a nemzetközi szövetség sajtóosztálya.

A 22 éves középpályás a tavaly nyári átigazolási időszak utolsó óráiban, augusztus 31-én szerződött honfitársával, Carlos Tevezzel a West Hamhez. Az argentin duótól mindenki sokat várt az angol fővárosban, hiszen számos európai nagycsapat csábítgatta korábban a kettőst. Általános meglepetést jelentett, hogy végül a WHU lett a befutó, de a legutóbbi szezonban még jó teljesítményt nyújtó gárda mostanában csak bukdácsol, a bajnokságban a bennmaradásért harcol, legtöbbször Mascherano és Tevez nélkül.

A roppant tehetségesnek tartott futballista a Corinthiansban és a West Hamben is öt bajnokit játszott a mostani szezonban, s londoni mérlegét a Palermo elleni két UEFA-kupa mérkőzés egészíti ki. Október 22-e óta összesen 6 percet (!) töltött hivatalos mérkőzésen a pályán.

A FIFA-szabályzat elvben tiltja, hogy egy játékos egy szezonon belül kétszer váltson klubot, így eddig úgy tűnt, Mascheranónak a WHU-ban kell maradnia. A Juventusszal ellentétben azonban a Liverpool nem mondott le szerződtetéséről, s kérvényét el is fogadta a nemzetközi szövetség, vagyis igazolható lett a középpályás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik