Rasszizmussal vádolják Emrét

Vágólapra másolva!
2007.01.02. 17:46
Az AFP hírügynökség szerint rasszizmussal vádolják Emre Belezoglut, aki csapata, a Newcastle Everton elleni bajnokiján szólalkozott össze két Everton-futballistával. A játékvezető beírta a jelentésébe a vádakat, de ő nem hallotta az esetet.
Emre Belezoglu
Emre Belezoglu
Emre Belezoglu
Emre Belezoglu
Súlyos vádakkal illetik Emre Belezoglut, a Newcastle futballistáját: a hírek szerint a török középpályás az Everton elleni szombati bajnokin rasszista sértésekkel illette két ellenfelét is.

A mérkőzés játékvezetője, Dermot Gallagher ugyan nem hallotta, hogy Emre sértegette volna Tim Howardot és Joleon Lescottot, de beírta a jelentésébe a vádakat.

A korábbi Internazionale-futballista akkor sértegette a Manchestertől kölcsönkapott amerikai kapust és a Wolverhamptontól érkező védőt, amikor a Newcastle tizenegyest kapott, és tömegjelenet alakult ki a kapu előtt. A büntetőt egyébként a nigériai csatár, Obafemi Martins a kapu fölé lőtte.

Az angol szövetség vezetői jelezték, hogy kivizsgálják az ügyet, és amennyiben a török futballistát bűnösnek találják, súlyos büntetést kap.

Emre pályára léphetett a Manchester United elleni, 2-2-re végződött találkozón, és nagy szükség lesz a játékára a Birmingham elleni FA-kupa-meccsen is, ugyanis Scott Parker eltiltását tölti, Nicky Butt pedig bokasérüléssel bajlódik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik