Fülöp Márton végleg Roy Keane játékosa lett

Vágólapra másolva!
2007.01.02. 19:54
Lezárult Fülöp Márton időszaka a Tottenhamnél, a magyar válogatott kapus végleg a Sunderland játékosa lett. A november óta kölcsönben lévő kapus három és fél évet ír alá.

Fülöp Márton 2004 nyarán igazolt Angliába, a Tottenham csapatához, ám a vetélytársak miatt csak a kispadig jutott a londoniaknál: a kaput ugyanis az angol válogatott portása, Paul Robinson védte, míg a tartalék a cseh Radek Cerny volt.

A magyar futballistát emiatt többször is kölcsönadták: 2005 márciusa és áprilisa között a harmadosztályú Chesterfield, októbertől a 2005/06-os szezon végéig a másodosztályú Coventry, míg 2006 novemberétől a szintén második ligás Sunderland hálóőre lett. Fülöp idén ősszel egyszer kapott szerepet a Premier League-től a nyáron búcsúzó együttesben: december 9-én a Luton elleni 2-1-es győzelem alkalmával védett.

A januári átigazolási időszak elején sikerült megállapodnia a Tottenhamnek és a Sunderlandnek: Fülöp végleg a „fekete macskáké” lett, míg Ben Alnwick pont az ellentétes utat járta be, ő Londonba költözött.

Fülöppel három és fél évre szóló szerződést kötött a Roy Keane által dirigált együttes, a kapus ára 500 ezer font volt.

„Márton egy fiatal, sikerre éhes játékos, aki remélhetőleg a Sunderland egyik nagy egyénisége lesz a jövőben” – dicsérte kapusát Roy Keane menedzser.

A Fülöp helyett a Tottenhamhez érkezett Alnwick az angol U21-es válogatott kapusa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik