Alex Ferguson: Sokat ér Paul Scholesék tapasztalata

Vágólapra másolva!
2006.10.20. 12:26
Sir Alex Ferguson szerint kulcsembereinek tapasztalata sokat ér a Manchester Unitednek. Általános vélemény:a Liverpool FC elleni örökrangadót akár el is döntheti Paul Scholes, Ryan Giggs és Ole Gunnar Solksjaer rutinja. Az angol labdarúgás legfontosabb, szomszédvár-derbije vasárnap 14 órakor kezdődik az Old Traffordon.
Paul Scholes bombagólt rúgott a Köbenhavn ellen
Reuters
Paul Scholes bombagólt rúgott a Köbenhavn ellen
Paul Scholes bombagólt rúgott a Köbenhavn ellen
Reuters
Paul Scholes bombagólt rúgott a Köbenhavn ellen

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A skót sikeredző szerint az idei szezon eddigi manchesteri sikereinek egyik fő letéteményese az említett trió, hiszen a legutóbbi szezonban éppen a hármas hiánya miatt botladoztak a Vörös Ördögök.

„Scholes hat hónapot hagyott ki, s a mostani idényben rendkívül friss játékosként tért vissza. Olyan, mintha új játékost szerződtettünk volna. De itt van Solksjaer, aki közel két évig nem játszhatott. Sokan azt várták, hogy rendkívül nehezen nyerheti vissza formáját, ehhez képest már most fantasztikusan futballozik. Giggs sem volt mindig velünk a tavalyi évben, most azonban ő is remekel” – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

Az MU-t 1986. november 6-a óta irányító kiváló szakember szerint a tapasztalt játékosok tudása és teljesítménye hatalmas bónuszt jelent csapata számára.

„Magabiztossá tesz bennünket az a tudat, hogy a rutinos játékosok kiválóan együttműködnek a fiatalabb futballistáinkkal, akik az elmúlt években kerültek a csapathoz."

Vasárnap a Vörösök ellen szükség is lesz az együttes egységére, hiszen az örök rivális, a bajnokságban ugyan botladozó, de mindig roppant veszélyes Liverpool FC ellen. A Manchester United győzelem esetén talán már végleg le tudja szakítani riválisát, hiszen nyolc forduló után 8 ponttal előzi meg Rafa Benítez gárdáját.

„A Liverpool nagyszerű csapat, de mostanában nem mennek túl jól a dolgai. Remélem, hogy ebből előnyt tudunk kovácsolni. A szurkolóink győzelmet várnak, s sikert akarnak elérni a játékosok is. Valamennyiünk százötven százalékos motivációval készül a győzelemért” – szögezte le a Manchester United rendkívül rutinos kapusa, Edwin van der Sar.

Peter Crouch győztes találata a szerda esti bordeaux-i BL-mérkőzésen
Reuters
Peter Crouch győztes találata a szerda esti bordeaux-i BL-mérkőzésen

A legutóbbi szezonban Liverpoolban gól nélküli döntetlen született, míg az Old Traffordon Rio Ferdinand az utolsó percben fejelt győztes gólt. Az FA-kupa ötödik fordulójában Peter Crouch fejesével a liverpooliak diadalmaskodtak. A ’Pool legutóbb 2004. április 24-én szerzett három pontot az Old Traffordon, a 63. percben Danny Murphy 11-esből talált a kapuba. A Premier League-ben eddig 14-szer találkozott a két együttes Manchesterben: hét hazai és három vendég győzelem mellett négy döntetlen született.

SZURKOLÓI VIDEOFELVÉTEL RIO FERDINAND JANUÁRI GÓLJÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik