Liverpool: Cissé a Marseille-ben folytatja

Vágólapra másolva!
2006.06.16. 12:52
A francia L’Équipe értesülési szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb a harmadik helyen végző Liverpool vezetői csütörtök este megállapodtak a franciáknál 5. helyen végző Marseille vezetőivel sérült játékosuk, Djibril Cissé kölcsönadásáról.
Cissé öt hónapra dőlt ki
Reuters
Cissé öt hónapra dőlt ki
Cissé öt hónapra dőlt ki
Reuters
Cissé öt hónapra dőlt ki

A gólerős, klasszistámadó a németországi világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, Kína ellen szenvedett súlyos sérülést, amikor a tizedik percben egy rossz ütemű becsúszásnak köszönhetően eltörött a síp- és a szárkapocscsontja. A csatárt a találkozó másnapján megoperálták, ám így lemaradt a világbajnokságról.

És minden bizonnyal a 2006-2007-s Premier League idényről is egyben. Cissé felépülése hónapokat vesz igénybe, a mostani orvosi szakvélemények szerint legkorábban október végén, november elején várható a visszatérése.

Cissét 2009-ig szóló szerződés köti a Liverpoolhoz, amelyben a mögöttünk álló szezonban 18 gólt szerzett, ám mindettől függetlenül még nem élvezte a spanyol menedzser, Rafael Benítez feltétlen bizalmát.

Az 1981-s születésű Cissé az 1998-99-s szezonban az Auxerre-ben mutatkozott be a francia élvonalban, a csapat színeiben hat szezont húzott le, a harmadikban már mint meghatározó játékos. A 2004-2005-s idényre igazolt a Liverpoolhoz, amelynek tagjaként BL-győzelmet ünnepelhetett 2005 májusában.

Az angolok minden bizonnyal úgy gondolkodnak: a sérülésből felépülő támadójuknak jót tesz majd, ha a francia élvonalban, hazai környezetben lendül újra játékba. Az extravagáns támadó Liverpoolba történő igazolásakor két évvel ezelőtt már szenvedett egy hasonlóan súlyos sérülést.

Akkor lábtörését követően 164 nap alatt épült fel és csak a tavaszi szezon végén állhatott a csapat rendelkezésére, így mindösszesen 15 bajnoki találkozón segítette a Vörösöket abban az idényben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik