Parádés játékkal, 120 dobott ponttal egyenlített a Toronto

Vágólapra másolva!
2019.05.22. 08:30
null
Serge Ibaka (9) 17 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá a torontói győzelemhez (Fotó: NBA Twitter)
Elolvadt a Milwaukee Bucks 2–0-s előnye, a szerda hajnali negyedik mérkőzésen végig a Toronto Raptors diktált, és sima győzelmével (120–102) egálra hozta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének állását.

Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 120–102

Ez most egyértelmű volt. Az első negyedben ugyan még inkább a Bucks járt előrébb, de már akkor is világosan látszott, hogy a hazaiak mennyire jó ritmusban és kiegyensúlyozottan támadnak, a második játékrészben pedig ki is domborodott a fölényük – egy 13–0-s rohammal megléptek, és ettől kezdve végig ők irányították a találkozót. Innentől a Milwaukee csak futott az eredmény után, néha közelebb jött öt-hat pontra, aztán újra válaszolni tudott a Toronto és tíz egység feletti előnybe került. Így ingáztak a csapatok egészen a harmadik negyed hajrájáig, amikor is egy olyan ütést vittek be a kanadaiak, amilyen után már nem volt visszaút – a záró etapban már csak az volt a kérdés, hogy a Bucksnál mikor hiszik el, hogy ennek tényleg vége. Ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy az előző meccs után most is parádésan levédekezte ellenfelét a Raptors, másrészt pedig annak, hogy a playoff során az egyik legmeggyőzőbb estéjét hozta a csapat támadásban – különösen annak fényében, hogy az egyértelműen sérüléssel bajlódó Kawhi Leonard csak 19 pontot szórt. Dobott viszont 25-öt Kyle Lowry, 17-et Marc Gasol, a padról pedig 48 egységet tett hozzá a VanVleet, Powell, Ibaka trió, úgyhogy szépen járt a labda, volt 32 gólpasszuk és kintről-bentről jobban dobtak, mint ellenfelük. Nem volt kérdés, hogy ezen a találkozón melyik a jobb csapat, Leonardék nagyon meggyőző teljesítménnyel egyenlítettek, és lélektanilag talán a maguk javára is fordították a párharcot.

Bajban a Bucks? 2–0 után, főleg a második meccs alapján a legtöbben már el is könyvelték a Warriors–Bucks döntőt, azonban azóta a Toronto jelezte, hogy nem úgy van az. Mindkét hazai mérkőzésén kiválóan működött a kanadai védekezés, és bár legutóbb dupla hosszabbítás kellett a sikerhez, most a támadójáték is úgy nézett ki, hogy van mitől tartania a Milwaukee-nak. A vendégeknél Giannis Antetokounmpo valamelyest összeszedte magát a legutóbbi meccshez képest, és jó számokat hozott (25 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 3 blokk, 9/17 mezőnyből), de rajta kívül csak a magára találó (30 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 11/15 mezőnyből, 0 eladott labda) Khris Middletont tudjuk pozitívan kiemelni, mindenki más kifejezetten gyengén játszott. A kezdőktől már-már meg is szokhattuk ezt, de most a kispadról sem tudott hozzátenni a Brogdon, Hill, Ilyasova trió, mindhárman elvesztek a Raptors szorításában. Ezen az estén a játékot tekintve egyértelműen ők voltak „alul”, a harmadik meccs után nem sikerült válaszolniuk, úgyhogy most kiderül, hogyan bírják a nyomást – otthon jelentős győzelmi kényszerben lesznek az ötödik találkozón, két idegenbeli vereség után.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 120–102
(32–31, 33–24, 29–26, 26–21)
A Raptors legjobb dobói: Lowry 25/9, Leonard 19/3, Powell 18/12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 30/12, Antetokounmpo 25/3, Mirotic 11/6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik