NBA: megvan a szimulálós szabály első két kárvallottja

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 14:50
JJ Barea (Minnesota) és Donald Sloan (Cleveland) az első két játékos, akit egy új szabály értelmében szimulálásért figyelmeztetésben részesítettek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Az idény előtt hatályba lépő rendelkezés szerint minden olyan kosárlabdázó büntetendő, aki a játékvezető megtévesztésének szándékával szabálytalan fizikai kontaktust imitál. Barea és Sloan egy-egy pénteki mérkőzésen sértette meg a szabályt – derült ki a liga közleményéből.

A szankciórendszer szerint az első szimulálás még csak figyelmeztetéssel jár, a második 5000, a harmadik 10000, a negyedik 15000, az ötödik 30000 dolláros pénzbüntetéssel. Minden további megtévesztés szankciója eltiltás.

Sok szakember kritizálja az új rendelkezést, mondván: a szimulálás kiszűrésére alkalmazott utólagos videoelemzések nem mindig töltik be a funkciójukat – Barea esetében például csak a helyszínen volt érzékelhető a „szimulálás" előtt kapott ütés, amelyet a játékvezető rá is fújt az ellenfélre, a sacramentói Jimmer Fredette-re.

„Nem értem, ezek után (Barea) hogyan kaphatott figyelmeztetést" – hitetlenkedett az irányító edzője, Rick Adelman.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik