NBA: Kobe Bryant sejteni engedte, két év múlva befejezi

Vágólapra másolva!
2012.10.09. 14:45
Kobe Byrant, a Los Angeles Lakers klasszisa, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének egyik legkiválóbb játékosa a CBSSports.com-nak adott minapi interjújában utalt arra, hogy jelenlegi szerződése lejártát követően befejezi a játékot.

Bryant korábbi nyilatkozataiból is kihámozható volt a visszavonulás lehetséges 2014-es időpontja, ugyanakkor az is, hogy a jelenleg 34 esztendős kosaras akár negyvenéves koráig is a pályán marad, mert bírja, és mert további rekordokat akar megdönteni. Ehhez képest most az esetleges szerződéshosszabbításról azt mondta:

„Az további három évet jelent, ami nagyon hosszúnak tűnik ahhoz, hogy továbbra is magas szinten teljesítsen az ember, hogy játékban és egészségi állapotát illetően is a topon legyen. Az nagyon hosszú idő. Egy hátvédnek? Nagyon hosszú."

Még valószínűbbé teszi a 2014-es – tehát 18 NBA-idényt követő – búcsút az, amit a jó néhány kellemetlen sérüléssel megküzdő kosaras a fizikai teljesítőképességen túli szempontokról mondott.

„Nem csupán az egészségi állapotról van szó. Fontos az is, hogy az ember akarja-e csinálni, hogy megvan-e benne a kellő éhség ahhoz, hogy továbbra is magas színvonalon teljesítsen."

A szerződéséből hátralévő két esztendő elegendő lenne Bryantnek arra, hogy megelőzze példaképét, Michael Jordant a bajnoki gyűrűk gyűjtésében – neki öt, MJ-nek hat ilyen ékszere van –, ám az interjúból arra lehet következtetni, hogy az előzés elmaradása nem motiválja további játékra. Hogy stabil 15 pontos kiegészítő emberként dolgozzon be a többieknek egy mégoly értékes gyűrűért?

„Ez nem fog megtörténni. Az nem én lennék."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik