Steve Kerr jó kapcsolatot ápol a játékosaival, ám többek szerint túlzás volt a legutóbbi húzása


Steve Kerr a címvédő Golden State Warriors vezetőedzője néhány nappal ezelőtt rekorder lett – az NBA-ben ő érte el leggyorsabban a 250 győzelmet. Kritikus hangok azt mondják, nincs nehéz dolga a trénernek, ilyen játékosokkal bárki elérné ezt. Nos, a 52 éves szakember olyat húzott, amivel még jobban ráerősített a kétkedők véleményére.

A Phoenix Suns elleni alapszakaszmeccsen ugyanis nem sokat csinált Kerr, inkább a játékosaira (többek között Andre Iguodalára, Steph Curryre és Draymond Greenre) hagyta az időkéréseket, megengedte nekik, hogy ők irányítsák egymást. Mondani sem kell, ezúttal is két szemszögből lehet nézni az egyébként is sokakat megosztó GSW, és annak edzője cselekedetét.

„Tiszteletlen volt – mondta dühösen Troy Daniels, a Suns játékosa. – Nem lehet nehéz ezeket a játékosokat edzeni, bárki képes lenne rá.”

Daniels csapattársának, Jarred Dudleynak sem tetszett a húzás, igaz, ő önkritikus is volt.

„Nem mutattak felénk tiszteletet, de az az igazság, hogy nem is érdemeltük meg. Ha folyton negyvennel kapunk ki, továbbra is semmibe fognak venni minket.”

A legjózanabbul a Phoenix sztárja, a 21 éves Devin Booker látta a történteket.

„Kétfelől nézhetjük a dolgot: mondhatjuk, hogy tiszteletlen volt, de azt is, hogy ez egy jó módszer – fejtette ki a véleményét Booker.Ha edző lennék, én is kipróbálnám, szóval szerintem nem volt ezzel probléma, még ha sokan azt is mondják. Steve egy laza fickó, jó kapcsolata van a játékosaival. Ugyanakkor, ha nem lenne négy all-star játékosa, nem hiszem, hogy ezt megtette volna.”

 
A Kerr-sztori: triplarekorderből a GSW pedagógusává

Természetesen az edző is megmagyarázta a történteket.

„Nem arról volt szó, hogy ne tiszteltük volna az ellenfelünket. Az utóbbi egy hónapban egyszerűen nem tudtam megértetni magamat a csapattal, nem jutott el hozzájuk a kéréseim. A játékosok, és én is belefáradtam a saját hangomba. Úgy gondoltuk az edzői stábbal, hogy ez egy jó este lehet arra, hogy kicsit felkavarjuk az állóvizet, és a játékosok jól reagáltak rá.”

A Warriors 44–13-as mérleggel vezeti a ligát – ki-ki döntse el maga, hogy ez mennyire Steve Kerr érdeme.