Már 22-nél a Miami, Bryant nélkül nyert a Lakers

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.03.18. 10:35
null
Torontón is átgázolt a megállíthatatlannak tűnő Miami (fotó: Action Images)
A Miami Heat sorozatban 22. mérkőzését nyerte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), ezzel beállította a Houston Rockets rekordját, amely a második leghosszabb győzelmi sorozat a liga történetében. A floridaiak ezúttal a Toronto Raptors otthonában nyertek 108–91-re. A Lakers a sérült és beteg Kobe Bryant távollétében gyűrte le a Sacramentót. Monta Ellis a negyedik negyedben 25 pontot szórt az Orlandónak, ezzel egy óriási fordítás főszereplője lett. A New York sorozatban negyedszer is veszített, a Clippers zsákolóshow-t rendezett a „Knicks-maradék” ellen. A Golden State tudta, hogyan kell bosszút állnia a korábbi sérelmekért, Steph Curryék 30 ponttal verték meg a Houstont – idegenben. Számos további érdekesség történt még az elmúlt játéknapon, nézzük, hogyan alakultak az egyes összecsapások!

 

Toronto Raptors–Miami Heat 91–108

Bár a negyedik negyed elején a 27-et dobó Rudy Gay és a pontjai jó részét ekkor szerző DeMar DeRozan látótávolságon belülre hozták az Andrea Bargnani nélkül kiálló kanadai alakulatot, a Raptors mégsem tudott meglepetést okozni, ugyanis a 84 pontot termelő James, Wade, Allen, Bosh négyesfogat megállíthatatlan volt a hajrában. A Miami 22 meccse van nyerésben, ez a ligában a Houston Rockets öt esztendővel ezelőtti szériájával holtversenyben a 41 szezonnal korábbi Lakers 33-as sorozata után a második legjobb.

A Raptors legjobb dobói: Gay 27, Valanciunas, A. Johnson 18-18
A Heat legjobb dobói: Wade 24, L. James 22, Allen 20, Bosh 18

Milwaukee Bucks–Orlando Magic 115–109

A Bucks újra gödörben volt a találkozó előtt, s ha nincs a 39 pontos Monta Ellis negyedik negyedbeli elképesztő dobóparádéja, ami alatt ő egymaga 25-öt szórt, akkor a Milwaukee már újra negatív tartományban lenne – ám a hazaiak hátvédje megmentette a Boylan-legénységet, amely így pozitív mutatót szerzett magának. A vendégeknél az egész kezdőötös remekelt, de arra nincs mentség, hogy 48 pontot kapjon a Magic az utolsó negyedben és két számjegyű előnyről bukjon el...

A Bucks legjobb dobói: Ellis 39, Ilyasova 20, Jennings 15
A Magic legjobb dobói: Afflalo 24, Harkless 23, Vucsevics 20

Los Angeles Clippers–New York Knicks 93–80

A Stoudemire, Anthony, Chandler, Wallace négyes fogatot még mindig nélkülöző Knicks esélytelen volt Los Angelesben is, így már zsinórban negyedszer bukott a keleti élgárda, melyet szépen lassan beérnek az üldözők. A 20 pontos, 8 lepattanós produkcióval kirukkoló Chris Paul mellett a többi vezértől elég volt egy-egy átlagos teljesítmény is, Blake Griffin (12 pont, 12 lepattanó) és DeAndre Jordan pedig ezen az estén is „kiugrottak párszor a csarnokból".

A Clippers legjobb dobói:
Paul 20, C. Butler 14, Griffin, Ja. Crawford 12-12
A Knicks legjobb dobói: J. R. Smith 17, Felton 16, Copeland 13

Houston Rockets–Golden State Warriors 78–108

Mark Jackson fiatal és relatíve tapasztalatlan edzőként is tudta, hogyan küldje fiait harcba Houstonban, ahol egy hatalmas verésbe szaladt bele legutóbb a Warriors és nem mellesleg NBA-rekordot állított be a triplavonalon túlról a Rockets. A két gárda oaklandi találkáját is a texasiak nyerték, látszott, hogy nagyon nem fekszik James Hardenék stílusa a Golden State-nek, ám ezen felülkerekedve az extrát hozó Steph Curry (29 pont, 11 gólpassz) főszereplésével idegenben ütötte ki a Houstont a GSW. A vendégek ezzel megvédték hatodik helyüket, a Rockets pedig elérhető közelségbe került a nagyon feljövőben lévő Lakers számára.

A Rockets legjobb dobói:
Harden, Lin 21-21, Delfino 12
A Warriors legjobb dobói: Curry 29, K. Thompson 26, Bogut 12

Minnesota Timberwolves–New Orleans Hornets 97–95

A két visszatérő kezdőember, a meccsfordító büntetőket értékesítő Nikola Pekovics (13 pont, 6 lepattanó), valamint a mérkőzést megmentő dobásblokkolást bemutató, majd egy értékesített és egy kihagyott büntető után még egyszer nagyot védekező Andrei Kirilenko nyerte meg a nyugati kiscsapatok derbijét Minnesotában, bár a 28 pontos karriercsúcsot elérő Derrick Williamst is érdemes kiemelni hazai oldalon.

A Timberwolves legjobb dobói: Derrick Williams 28, Rubio 16, Pekovics 13
A Hornets legjobb dobói: Vasquez 24, R. Lopez 20, A. Davis 17

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: Monta Ellis, aki remek dobószázalékkal szállított 39 pontos idénycsúcsot, s egymaga döntötte el az Orlando elleni meccset a negyedik negyedben, amelyben 25 pontot szórt kevesebb mint 12 perc alatt!
A nap lúzere: Az Orlando Magic, amely 48(!!!) pontot kapott a negyedik negyedben Milwaukee-ban, és két számjegyű előnyről bukta el a záró etapot.


Dallas Mavericks
–Oklahoma City Thunder 101–107

Úgy fest, hogy a Dallas „végzete" tavalyhoz hasonlóan idén is a Thunder, hiszen ma a Lakers lépet egyet a playoff bebiztosítása felé, míg a Mavericks otthon kapitulált a tavalyi finalistával szemben. A 35 pontos Westbrook és a 31 egységig jutó Durant mellett Serge Ibaka is nagyot játszott (18 pont, 16 lepattanó, 3 blokk), a texasiaknál pedig nagyon hiányzott a kiváló védő, Shawn Marion. Ráadásul a Dallasnál a 23-at szóró Dirk Nowitzkin és a 18-cal végző Vince Carteren kívül más nem is igazán nőtt fel a feladathoz ezen az estén.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 23, Carter 18, M. James 14
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 35, Durant 31, Ibaka 18

Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 93–105

Nehéz idők várnak a Brooklynra, ugyanis a kilenc meccses idegenbeli túrára induló Nets hazai környezetben vérzett el a számára rivális Atlantával szemben. Az ex-Hawk, Joe Johnson hiába szórt 18 pontot, az ugyanennyit termelő Deron Williams időszakos kiválása, valamint a Smith (21 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz), Horford (22 pont, 11 lepattanó, 4 szerzett labda) páros elleni gyenge védekezés oda vezetett, hogy a Drew-legénység végül könnyedén legyűrje a keleti második-harmadik helyért is versenyben lévő Brooklynt.

A Nets legjobb dobói: Derron Williams, Joe Johnson 18-18, B. Lopez 17
A Hawks legjobb dobói: Horford 22, Josh Smith 21, Da. Jones 13

Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 113–102

Kobe Bryant most meg sem kísérelte a játékot, de a remek csapatjátékkal kirukkoló Lakersnek ez meg sem kottyant és újabb diadalával már négy győzelemmel áll 50 százalék felett a Los Angeles-i sztárcsapat, amely nemcsak, hogy szépen védi a nyolcadik helyét, hanem megnyílt a lehetősége a további előzésekre is. Steve Nash (19 pont, 12 gólpassz) idei legjobb játékát hozta azzal, hogy visszakerült a kezébe a labda, és egyedül vezényelhette a show-t, Dwight Howard (12 pont, 17 lepattanó, 5 blokk) pedig egyre stabilabban teljesít jól, az extra pedig a padról beállva 27-et dobó Jamisontól, illetve a szintén csereként érkező Blake-től (16 pont, 8 gólpassz) jött, a Kings pedig tisztesen helytállt, de nem volt sansza az idegenbeli bravúrra.

A Lakers legjobb dobói:
Jamison 27, World Peace 22, Nash 19, Blake 16
A Kings legjobb dobói: I. Thomas 26, Patterson 22, M. Thornton 15

NBA, ALAPSZAKASZ, 127. JÁTÉKNAP
Houston Rockets–Golden State Warriors 78–108
Minnesota Timberwolves–New Orleans Hornets 97–95
Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 101–107
Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 93–105
Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 113–102
Toronto Raptors–Miami Heat 91–108
Milwaukee Bucks–Orlando Magic 115–109
Los Angeles Clippers–New York Knicks 93–80

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik