Kosárlabda: Somogyi egy lépéssel közelebb az NBA-hez!

ZSIVERA GÁBORZSIVERA GÁBOR
Vágólapra másolva!
2012.10.21. 21:38
null
Bizonyára sok reménykedőt lehangolt, hogy a Los Angeles Lakers utóbbi két előszezon-mérkőzésén nem kapott egy másodpercet sem a bizonyításra Somogyi Gergely, ám legalább ekkora pozitív meglepetés, hogy a vezetőség az első keretszűkítés után benn hagyta a 18 maradó közt honfitársunkat.

Somogyi Gergely túlélt egy keretszűkítést a Los Angeles Lakersnél, ráadásul az egyik közvetlen riválisának, Ronnie Aguilarnak köszönték meg az eddigi munkát, így a maradék két helyért már csak négy emberrel kell megküzdenie a 222 centis magyar centernek, ami szintén nem kis feladat lesz.

Első lépésként bizonyítania kellene, ha a legutóbbi meccsektől eltérően ma éjjel kap lehetőséget a Sacramento Kings elleni találkozón, melyen minden bizonnyal a Lakers-szurkolók a pályán üdvözölhetnek majd egy új magasembert, egy bizonyos Dwight Howardot...

Az előszezonban még nyeretlen (!) Los Angeles-iek most azzal a Sacramentóval mérkőzhetnek meg, mellyel két napja már játszottak Las Vegasban, ma viszont az aranysárga-lilák otthonában, a Staples Centerben várhatóan hatalmas ovációval mutatják majd be az említett sztárcentet, aki elméletileg felépült hátműtétéből és vállal játékperceket a magyar idő szerint 03.30 órakor kezdődő találkozón. Minket magyarokat viszont elsősorban az érdekel, hogy a legutóbb a cseréit, tartalékjait csak minimális szinten vagy egyáltalán nem játszató Mike Brown harcba dobja-e Somogyit, akinek küzdenie kell a garantált szerződésért.

Mivel nagy általánosságban elmondható a csapatokról, hogy ebben a periódusban egy felkészülési meccset szánnak az alapcsapat összeszoktatására, a következőt pedig a szerződésért hajtók tesztelésére. Ezért mutatkozik némi sansz arra, hogy lássuk ma hajnalban a pályán honfitársunkat, pláne, hogy a másik elküldött játékos, Reeves Nelson is inkább a magasember-szekciót erősítette az utóbbi napokban a Lakersnél, Jordan Hill pedig továbbra sem egészséges, így foghíjas a Brown-legénység centersora, még Howard visszatérésével együtt is. A sérülésből felépülő volt orlandói kosaras pedig valószínűleg nem is tölt majd túl sok időt a parketten fél év kihagyás után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik