Anthony Davis dudaszós triplájával nyert a Lakers

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 07:15
null
Anthony Davis triplája döntött az utolsó másodpercben (Fotó: Getty Images)
Ezúttal a legvégéig partiban volt a Denver, Nikola Jokics nagy dobásaival vezetett az utolsó másodpercben, de aztán jött Anthony Davis és egy óriási meccsnyerővel 2–0-ra alakította a nyugati döntő állását.

 

Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 105–103

Davis óriási meccsnyerője kellett a Lakers győzelméhez. A mérkőzés elején megint úgy tűnt, hogy könnyedén hozhatja a győzelmet a Los Angeles, az első negyedben tízpontos előnybe kerültek az arany-lilák, majd amikor később visszajött egyetlen kosárra a Denver, arra is volt válasz – a második negyedben már 16 pont volt az előnyük. A kétszámjegyű különbség ki is tartott egy darabig, ám a harmadik játékrész második felében elindult a Nuggets, a Lakers kicsit megakadt támadásban és a záró etap elején egy 7–0-s futással ki is egyenlítettek a denveriek. Három perccel az órán aztán megint nyolc ponttal ment már a LAL Anthony Davis triplája után, de még itt sem volt vége, sőt: megőrült Nikola Jokics, aki egy nehéz tempóval, egy triplával és két büntetővel visszahozta csapatát, majd 31 másodperccel az órán visszatett egy támadópattanót, ezzel már ők vezettek 101–100-ra. Itt Davis azért válaszolt egy clutch kettessel, de az ellentámadásnál Jokics megint megverte AD-t, feltett egy újabb kosarat, így ők vezettek 103–102-re és már csak húsz másodperc volt hátra. A Nuggets ráadásul le is védekezte a Los Angeles játékát, kisebb szerencsével maradt csak LeBron Jameséknél a labda és alig két másodperccel a vége előtt jöhettek még egyszer a Denver alapvonaláról – Rajon Rondo azonban megtalálta a triplavonalon sasszézó Davist, aki könyörtelenül bevágta a hármast a dudaszó pillanatában, így már-már veszett helyzetből szállította a győzelmet csapatának.

Az első félidő Jamesé volt, a második már Davisé. Az előző mérkőzésen elég visszafogott teljesítményt nyújtott LeBron James, most viszont jóval agresszívebben kezdett és főleg neki volt köszönhető, hogy ennyire meg tudott lépni a Lakers – bedobálta a hármasait, folyamatosan támadta a gyűrűt és már a nagyszünetben húsz pontnál tartott. A fordulás után viszont nagyon visszavett, kevesebbet is vállalkozott és azok sem nagyon estek be neki, a csapat támadójátéka átfordult inkább Davishez, aki át is vette az első opció szerepét és 22 pontot termelt a második félidőben – mindezt pedig végül a clutch helyzetben hozott kosaraival koronázta meg, hiszen ő dobta a Lakers utolsó tíz pontját, köztük a dudaszós triplával. Melléjük viszont most támadásban senki sem tudott igazán felnőni, Dwight Howardnak egyetlen kosara volt, Rajon Rondónak szintén és a 9 gólpasszára most jutott 5 eladott labda is, Danny Green 11 pontjához 14 dobás kellett, Alex Carusónak volt egy-két villanása és Kentavious Caldwell-Pope tett még hozzá 11 pontot, de Kyle Kuzma sem nagyon segített - a két klasszis és a csapatvédekezés viszont elég volt ahhoz, hogy legyen esélyük nyerni, az egyik vezérük pedig meg is csinálta a győztes játékot.

Ezt bánhatja a Denver. Az első meccs borzalma után most abszolút összeszedte magát a Nuggets, az első félidőben ugyan védekezésben még voltak gondok, de aztán a fordulás után sikerült ezen javítani és voltak időszakok, amikor ők diktáltak – ilyenkor tudtak rohamozni és visszajönni a mérkőzésbe. A végén Nikola Jokics megint bizonyította, hogy micsoda PO-játékos, egymás után termelte a clutch kosarakat, de nem lett szerencséjük – Jamal Murray hiába blokkolta ki a pályáról Green dobását, a Lakersnek maradt még ideje, a védelem pedig elrontotta a dolgot, Plumlee váltásra számított, a többiek nem, így Jokics ugyan még kirohant Davisre, de igazából már nem ért oda. A szerb center egyébként 30 ponttal, 6 lepattanóval, 9 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel zárt, Murray 25 pontig jutott és védekezésben is próbálta odatenni magát, a padról pedig Michael Porter Jr. szórt 15 egységet – most feljavultak, egyetlen játékra voltak a sikertől, így bánhatják, hogy erőfeszítéseik ellenére mégis 0–2-ről kell folytatniuk.

A Lakers legjobb dobói: Davis 31/6, James 26/9, Green 11/9, Caldwell-Pope 11/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30/3, Murray 25/6, Porter Jr. 15/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 105–103
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik