Alfredsson az utolsó percben intézte el a Buffalót

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 07:42
null
Alfredsson a meccs utolsó gólját szerzi a Buffalo ellen (Fotó: Reuters)
Az utolsó percben két gólt szerző Ottawa Senators 4–2-re győzött a Buffalo Sabres otthonában a keleti rangadón az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 119. játéknapján.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Daniel Alfredsson volt az Ottawa hőse a Buffalo Sabres otthonában aratott 4–2-es siker alkalmával: a svéd játékos a mérkőzés utolsó percében kétszer is bevette a házigazda kapuját, megszerezve ezzel a győzelmet a Senatorsnak.

Az Ottawának az utóbbi időben egyébként is jól megy a játék (különösen a Buffalo ellen, az utóbbi nyolc egymás elleni mérkőzésük egyaránt a Senators-sikerét hozta): a helyi idő szerint szerda este aratott győzelemmel immár tízmeccsesre nyúlt a csapat klubrekordot jelentő győzelmi szériája.

„Meggyőző a teljesítményünk – értékelt a mérkőzés után a kapitány, Alfredsson. – Azt hiszem, még mi sem vártuk ezt magunktól." A Senators jelenleg három ponttal van lemaradva az északkeleti divízió első helyén tanyázó Buffalótól.

A St. Louis Blues a második harmadban alaposan elhúzta a Chicago nótáját: a vendégek a játékrész utolsó nyolc percében háromszor is elhelyezték a pakkot a Blackhakws ketrecében, megalapozva ezzel a 3–2-es győzelmüket. A három vendégtalálatból kettőt David Backes jegyzett.

NHL
ALAPSZAKASZ, 119. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 2–4
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 2–3
Calgary Flames–Carolina Hurricanes 4–1
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 1–0
Anaheim Ducks–Detroit Red Wings 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik