A Capitals ellen a Gardenben sem megy

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 07:50
null
A Rangers a bunyóban megállta a helyét, ám a jégpályán nem bírt a Capitalsszal (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 32. játéknapján a Washington Capitals 5–3-ra győzött a New York Rangers vendégeként a legendás Madison Square Gardenben.

A Washington Capitals támadógépezete ismét működésbe lépett, igaz, nem a megszokott szereposztásban. A New York Rangers ugyanis a lehetőségekhez képest jól semlegesítette az Alekszandr Ovecskin, Alekszander Szjomin duót, de ezúttal mások (Brooks Laich kétszer, John Erskine, Mike Knuble és Matt Hendricks) lőtték helyettük a gólokat.

Az öt gólnak köszönhetően a Capitals győzött a Rangers otthonában, a legendás Madison Square Gardenben. Ha jobban megnézzük az elmúlt évek eredményeit, ez nem is akkora meglepetés, ugyanis a fővárosiak az utóbbi három szezonban négyszer nyertek, egyszer pedig a hosszabbításban kaptak ki a Rangers vendégeként.

„Azt hittem, sikerül megnyernünk a meccset. Hatalmas győzelem lett volna ez a számunkra. Mindenki megtette, amit tudott, az akarással nem volt baj, de most már a győzelemhez vezető utat is ideje lenne megtalálni” – értékelte a meccset Brian Boyle, aki a találkozó első gólját szerezte. „Frusztráló ez a vereség” – fűzte hozzá szűkszavúan John Tortorella, a Rangers edzője.

A Carolina Hurricanes magára talált: az együttes sorozatban harmadik hazai győzelmét aratta, ezúttal az ötmérkőzéses államokbeli túrán járó Edmonton Oilers volt az áldozat, a kanadaiak 7–1-es vereséget szenvedtek. A meccs tulajdonképpen az első harmadban eldőlt: a Hurricanes nevéhez méltóan száguldott át ellenfelén, és már az első nyolc percben 4–0-s előnyre tett szert. A hazaiaknál Eric Staal remekül játszott, négy assziszttal vétette észre magát.   

A Toronto továbbra is gyengélkedik, sorozatban hatodik vereségét szenvedte el, ezúttal a Tampa Baytől kapott ki 4–0-ra.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 32. JÁTÉKNAP
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 2–3 (h. u.)
Colorado Avalanche–Calgary Flames 2–4
Ottawa Senators–Atlanta Thrashers 5–2                      
Carolina Hurricanes–Edmonton Oilers 7–1                   
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 2–0
New York Rangers–Washington Capitals 3–5
Tampa Bay Lightning–Toronto Maple Leafs 4–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik