NFL: több mint 30 éve nem látott siker, főcsoportdöntős a Detroit Lions!

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 00:21
Jared Goff egyszer már járt főcsoportdöntőben, akkor győztesen hagyta el a pályát. Jövő héten újra meglesz rá a lehetősége (Fotó: Getty Images)
A Detroit Lions 31–23-ra legyőzte a Tampa Bay Buccaneerst az NFL-rájátszás divíziós körének vasárnapi játéknapján, így bejutott az NFC-főcsoportdöntőbe, ahol a San Francisco 49ers lesz az ellenfele jövő vasárnap!

 

Múlt héten volt mit ünnepelnie a Lions drukkereknek, hiszen 30 év után először rendeztek rájátszásmérkőzést Detroitban, ráadásul a győzelem is összejött a csapatnak a Los Angeles Rams ellen, így a következő városi PO-meccsre már csak egy hetet kellett várni, nem évtizedeket. 

Az ellenfél ezúttal a Tampa Bay Buccaneers volt, amely a Super Wild Card-körben a tavalyi Super Bowl-vesztes Philadelphia Eaglest győzte le. Ezen a Divisonal Round-mérkőzésen egy punttal indított a Lions, de a Bucs válasza sem volt jobb: Baker Mayfield irányító egy felpattanó labda miatt hamar interceptiont dobott. Ezt mindkét oldalon egy mezőnygól követte, így 3–3-mal zárult az első negyed. 

A második játékrészben is lemásolta egymást a két csapat, csak éppen touchdownokkal: a Lions oldalán Josh Reynolds elkapó, a Buccaneersben Cade Otton tight end iratkozott fel a táblára, de a Tampa-szurkolók így sem lehettek elégedettek, hiszen Chase McLaughlin rugó kapufára vágott egy 50 yardos mezőnygólt (14–14).  

A második félidő puntokkal indult, de touchdownokkal ért véget, így a negyedik negyed elején 17–17-re állt egymással a két csapat. Eddig fej fej mellett haladt egymással a két franchise, de ekkor fellépett a Lions védelme és támadósora is: gyors egymásután az újonc futó Jahmyr Gibbs és a sztárelkapó Amon-Ra St. Brown is touchdownt szerzett, így 8 perccel a vége előtt hirtelen 31–17-re ellépett a Lions. 

A Buccaneers a következő drive-ban többször is bajba került, egy hosszú negyedik kísérletet is megcsinált, végül azonban sikerült Mike Evans TD-jével zárkóznia, épp csak a kétpontos nem sikerült (31–23). A Lions a következő támadás során többször is passzjátékkal kockáztatott, végül puntolnia kellett, így valamivel több mint két perccel a vége előtt visszakapta a labdát a Tampa Bay.  

 

Jöhetett az egyenlítő drive – hitték ezt legalábbis vendégoldalon, de Baker Mayfield hamar eladta a labdát, így véget ért a meccs, a Lions pedig bejutott a főcsoportdöntőbe! 31–23

EGYÉNI STATISZTIKÁK
Jared Goff (Lions): 287 passzolt yard, 2 TD, 0 INT
Baker Mayfield (Buccaneers): 349 passzolt yard, 3 TD, 2 INT
Mike Evans (Buccaneers): 8 elkapás, 147 yard, TD 
Amon-Ra St. Brown (Lions): 8 elkapás, 77 yard, TD 

Jahmyr Gibbs (Lions): 114 totál yard, 1 TD 

NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
AFC
Buffalo Bills (2.)–Kansas City Chiefs (3.) 24–27 
Baltimore Ravens (1.)–Houston Texans (4.) 34–10

NFC
San Francisco 49ers (1.)–Green Bay Packers (7.) 24–21
Detroit Lions (3.)–Tampa Bay Buccaneers (4.)  31–23

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik