NHL: egy győzelemre a végső sikertől a Vegas – videók

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.06.11. 07:34
null
Stephenson (fehérben) első gólját ünnepli (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszása döntőjének negyedik mérkőzését a Vegas Golden Knights 3–2-re nyerte a Florida Panthers otthonában vasárnap hajnalban, így 3–1-re vezet, vagyis egyetlen győzelemre került fennállása első Stanley-kupa-diadalától.

Az egyaránt fennállása első Stanley Kupa-sikeréért hajtó csapatok első két összecsapását a nyugati bajnok Vegas nyerte, előbb jó hajrával 5–2-re, majd simán 7–2-re, aztán két napja a Panthers 3–2-es hosszabbításos diadallal szépített.

Már a 2. percben vezetéshez jutottak a vendégek. Rosszul cserélt a Florida, Chandler Stephenson ugrott ki Zach Whitecloud remek ütemű passzával és Szergej Bobrovszkij lábai között lőtt a hálóba.

STEPHENSON ELSŐ GÓLJA


A folytatásban a két kapus brillírozott, ám a második harmad első fele nagy vegasi fölényt és újabb két gólt hozott. A 28. percben Stephenson kapásból, a kapuvas segítségével talált be, majd három és fél percre rá William Karlsson vágta a kapuba a Radko Gudas lábáról levágódó pakkot. A találatnál gólpasszt jegyző Jonathan Marchessault sorozatban kilencedik összecsapáson szerzett pontot (8 gól, 6 assziszt).

KARLSSON GÓLJA


Még a szünet előtt óriási szerencsével szépítettek a hazaiak, Brandon Montour – akinek az első és második mérkőzés közötti szünnapon született gyermeke – lövése két vegasi védő lábán pattant meg, és onnan Adin Hill kapujába.

A záró játékrész elején tovább zárkózott a Panthers: Aleksander Barkov egy keresztpasszt bombázott éles szögből a hálóba. A fennmaradó időben remekül védekezett a Golden Knights, és végül idegenbeli sikere azt jelenti, hogy magyar idő szerint szerda hajnalban otthon lezárhatja a párharcot. Hill 29 védéssel járult hozzá a diadalhoz.

NHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

Florida Panthers–Vegas Golden Knights 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Vegas javára.

1. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Florida Panthers 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)
2. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Florida Panthers 7–2 (2–0, 2–0, 3–2)
3. MÉRKŐZÉS
Florida Panthers–Vegas Golden Knights 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
4. MÉRKŐZÉS
Florida Panthers–Vegas Golden Knights 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
5. MÉRKŐZÉS
Június 14., 2.00: Vegas Golden Knights–Florida Panthers
6. MÉRKŐZÉS (HA SZÜKSÉGES)
Június 17., 2.00
7. MÉRKŐZÉS (HA SZÜKSÉGES)
Június 20., 2.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik