NHL: Sidney Crosby megszerezte 1500. pontját, ligacsúcsot állított be a Bruins

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 07:55
null
David Pastrnákék (balra) már csak egy győzelemre a ligarekordtól (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins a New Jersey Devils elleni 2–1-es hazai győzelmével beállította az 1995–1996-os Detroit Red Wings és a 2018–2019-es Tampa Bay Lightning alapszakaszban elért győzelmeinek rekordját, hiszen a Keleti főcsoportot megnyerő együttes az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján megszerezte 62. sikerét – három meccsel az alapszakasz vége előtt.

A Bruins még a Philadelphia Flyersszel, a Washington Capitalsszal és a Montreal Canadiensszel is összecsap, s ha bármelyik meccsét megnyeri, egyedüli csúcstartó lesz.



A Pittsburgh Penguins Sidney Crosby két góljának és egy gólpasszának köszönhetően könnyedén nyert 5–1-re a Detroit Red Wings vendégeként, ezzel a kanadai klasszis megszerezte 550. gólját és 1500. (!) pontját a ligában!



A sorozatban nyolcadik győzelmét arató és a Nyugati konferenciában már második Edmonton Oilers vezére ezúttal is a két gólig és egy előkészítésig jutó Connor McDavid volt a San Jose Sharks elleni, idegenben 6–1-re megnyert meccsen, megszerezve idénybeli 150. pontját. A csapat sikeréből Ryan Nugent-Hopkins is egy góllal és két assziszttal vette ki a részét.



A Toronto Maple Leafs Montreal Canadiens elleni 7–1-es sikeréből Auston Matthews egy góllal és három gólpasszal, Erik Gustafsson három assziszttal, Mitch Marnerkét góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Drámai végjátékban szerezte meg sorozatban ötödik győzelmét a Florida Panthers, amely úgy nyert 4–2-re a Washington Capitals vendégeként, hogy az utolsó percben két gólt is szerzett.

A Minnesota Wild is érdekes körülmények között győzte le 5–3-ra a St. Louis Bluest hazai jégen, hiszen a vendéglátó 20 másodperc különbséggel két gólt is szerzett emberhátrányból!



A Nyugati főcsoport első helyén álló Vegas Golden Knights szétlövéses vereséget szenvedett a negyedik helyezett Dallas Stars vendégeként, míg a címvédő Colorado Avalanche sorozatban negyedik győzelmét könyvelhette el a Los Angeles Kings otthonában elért 4–3-as sikerrel.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 4–3
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 1–5
Dallas Stars–Vegas Golden Knights 2–1 – szétlövéssel
San Jose Sharks–Edmonton Oilers–1–6
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 5–4 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets–New York Rangers 0–4
Ottawa Senators–Tampa Bay Lightning 7–4
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 7–1
Washington Capitals–Florida Panthers 2–4
Winnipeg Jets–Nashville Predators 2–0
New York Islanders–Philadelphia Flyers 4–0
Boston Bruins–New Jersey Devils 2–1
Minnesota Wild–St. Louis Blues 5–3
Seattle Kraken–Chicago Blackhawks 7–3
Vancouver Canucks–Calgary Flames 3–2 – szétlövéssel
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik